ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χατζηνικολάου: «Στοχεύω ψηλά και όπου φτάσουμε»

Όταν κάτι το αγαπάς πολύ, βρίσκεις τρόπους

Ο Πέτρος Χατζηνικολάου είναι ένα παιδί στα 34 του που εκτελεί χρέη αναλυτική στη Β’ ομάδα του Απόλλωνα, αλλά είναι «άρρωστος» με το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί. Όταν έπαιζε στον Εθνικό Άσσιας και σε ηλικία 20 ετών είχε ατύχημα που τον άφησε σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κυνηγήσει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα από άλλο πόστο και είναι ήδη κάτοχος του UEFA A και στοχεύει και για πιο ψηλά.

Ο Πέτρος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Pressing» για τα όσα βιώνει στον Απόλλωνα, τη σημασία της ανάλυσης αλλά και τον εαυτό του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς ξεκίνησε στο ποδόσφαιρο: «Ήμουν στον Εθνικό Άσσιας αλλά το σταμάτησα στα 20 μου. Μετά το ατύχημα έπρεπε να σταματήσω».

Για το πότε αποφάσισε να ασχοληθεί: «Τα πρώτα 5-6 χρόνια ήταν δύσκολα. Ένα άτομο στην Αγγλία ήταν σε τροχοκάθισμα και ασχολήθηκε και είπα γιατί όχι. Πήρα το δίπλωμα και γνώρισα το Βαλεντίνο που ήταν προπονητής και μου πρότεινε να πάω. Χάρηκα βέβαια και ξεκινήσαμε».

Για το πώς εμπνεύστηκε: «Ήταν ένα άρθρο για κάποιον σε τροχοκάθισμα που ήταν στην Μαν. Γιουνάϊτεντ και είπε αφού μου αρέσει το ποδόσφαιρο και είπα γιατί όχι. Είχα ένα πάθος στο να παίζω και αφού αυτό διατηρήθηκε είπα να το υπηρετήσω από άλλο πόστο».

Για το αν τον δυσκολεύει στα μαθήματα: «Όταν υπάρχει μια δυσκολία απλά βρίσκεις άλλους τρόπους. Αυτό έγινε και στην περίπτωσή μου. Βρίσκω τον τρόπο να δουλέψω. Έχω ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, είμαι στον πάγκο και μετά τους αγώνες ξεκινά η ανάλυση. Μιλώ με τον προπονητή και μετά γίνεται το μάθημα».

Για το αν η ανάλυση γίνεται και ατομικά: «Γίνεται για την ομάδα αλλά σε στιγμές μπορεί να γίνει και ατομικά. Μετά την ανάλυση της ομάδας, μπορεί να πούμε σε κάποιον παίκτη να μείνει για να δούμε κάποια πράγματα ατομικά».

Για τη σημασία της ανάλυσης: «Η ανάλυση είναι μια αντικειμενική περιγραφή μιας κατάστασης. Μιας ομάδας, ενός αντίπαλου. Βοηθά τον προπονητή να προετοιμάσει το επόμενο παιχνίδι π.χ. στην άμυνα. Αν δει κάτι για ένα συγκεκριμένο παίκτη πως αμύνεται μπορεί να το δουλέψει. Μπορείς να εντοπίσεις παίκτες κλειδιά, να δεις το σύστημα του αντιπάλου και που έχει υπεραριθμία».

Για το πότε πρέπει να ξεκινούν ανάλυση οι μικροί: «Πρέπει να ξεκινούν όσο πιο μικροί γίνεται. Τουλάχιστον στα 16 και μετά, που το τακτικό κομμάτι είναι πιο ανεπτυγμένο, χρειάζεται».

Για τη σύνδεση πρώτης με Β ομάδα: «Εμείς ειδικά φέτος που είχε τραυματισμούς η πρώτη ομάδα ανεβάσαμε πολλά παιδιά. Χρειάζονται δουλειά, να προετοιμαστούν για να είναι έτοιμη για την πρώτη ομάδα. Δυστυχώς υπάρχει ένα κενό, μια διαφορά από τη Β στην πρώτη ομάδα και πρέπει να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε το επίπεδο των προπονητών. Αν δώσει τα καλύτερα στοιχεία σε έναν παίκτη να αναπτυχθεί, τότε θα είναι πιο έτοιμος για την πρώτη ομάδα».

Για το αν υπάρχει περιορισμός για το pro: «Χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις, ώστε να δουλέψεις σε πρώτη ομάδα να ήσουν πρώτο προπονητής σε δεύτερη ομάδα. Δεν υπάρχει περιορισμό λόγω κινητικού προβλήματος».

Για τους στόχους του: «Θα ήθελα να δοκίμαζα άλλα πόστα προπονητικής όπως το τμήμα σκάουτινγκ της πρώτης ομάδας. Αυτό θα ήταν ένας στόχος. Στοχεύω ψηλά και όπου φτάσουμε».

Για την Κύπρο: «Με την Σκωτία ήταν θετική έκπληξη. Παίξαμε αρκετά καλά, είχαμε κατοχή και για μένα ήταν έκπληξη. Μακάρι να έχουμε την ίδια απόδοση. Το αποτέλεσμα σίγουρα μετρά αλλά έχει σημασία να μην είμαστε απλά στο δικό μας μισό να αμυνόμαστε. Αν το κάνεις αυτό κάποια στιγμή θα σκοράρει ο αντίπαλος. Με τη Σκωτία παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Αν παίζεις καλά, τίποτα δεν αποκλείεται».

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X