ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Απόλλων: Είχε απ’ όλα η πρεμιέρα

Ανατροπή του σκορ και πολλές φωνές για την διαιτησία

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Όταν γίνεται μία νέα αρχή, το πιο σημαντικό είναι να καταφέρνεις να κερδίζεις το παιχνίδι. Ο Απόλλωνας, συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Πάφο, κάτι που ανέμενε, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει και να αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Κυρίως σε θέματα ψυχολογίας, καθώς όταν ξεκινά το πρωτάθλημα και έχει νέο προπονητή πάνω στον πάγκο, τότε θα πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να παίρνεις την ουσία. Και η ουσία είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

Βέβαια, σε γενικές γραμμές ο Απόλλωνας έπαιξε καλά και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε και έχασε πολλές φάσεις. Αντέδρασε σωστά όταν βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και αυτό δείχνει την ποιότητα της ομάδας. Κάτι που επισημάναμε αρκετές φορές.

Από την άλλη, παρουσίασε κενά στην ανασταλτική λειτουργία, πράγμα που φάνηκε και στα παιχνίδια της Ευρώπης. Είναι κάτι που θα πρέπει να δει ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς και να προσπαθήσει να διορθώσει πράγματα, για να μπορεί ο Απόλλωνας να διεκδικήσει τον τίτλο.

Τον Σέρβο τεχνικό δεν μπορούμε να τον κρίνουμε στο πρώτο του παιχνίδι. Διότι, δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τον προκάτοχο του, κάτι που το δήλωσε άλλωστε ο άνθρωπος, στις πρώτες του τοποθετήσεις.

Επέλεξε το 4-3-3 και το διαφοροποίησε κάπως σε 4-4-2, όταν πέρασε τον Γκακπέ στο παιχνίδι, διότι ο Γάλλος είναι διαφορετικός παίκτης από τον Περέιρα. Επίσης, επέλεξε τον Μ’Πιντά, αντί το Σακέτι στον άξονα, όταν είδε ότι είχε πρόβλημα στην μεσαία γραμμή. Και ο νεαρός Γάλλος τον δικαίωσε, καθώς ήταν αρκετά καλός.

Γενικά, ήταν μία πρεμιέρα που τ’ είχε όλα για τον Απόλλωνα. Και πολλές διαμαρτυρίες για την διαιτησία. Ένα ακυρωθέν γκολ, που λανθασμένα δεν μέτρησε του Παπουλή, αλλά και το δεύτερο τέρμα της Πάφου δεν έπρεπε να μετρήσει, με βάση τους νέους κανονισμού για το χέρι.

Το θέμα πλέον είναι η συνέχεια και πώς θα παρουσιαστεί ο Απόλλωνας στα τρία ντέρμπι που ακολουθούν με Ομόνοια, ΑΕΚ και Ανόρθωση. Γιατί εκεί είναι το ζουμί όλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X