ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Μετά από χρόνια… αμφισβητείται

Όπλο του παραμένει η επαναληπτική επιμονή του για κατάκτηση του τίτλου

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

Μετά από αρκετά χρόνια ο ΑΠΟΕΛ στις συνειδήσεις των φιλάθλων δεν ξεκινά ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Θα περιμένουμε να δούμε και κατά πόσο την ίδια αίσθηση θα έχουν και οι στοιχηματικές εταιρείες όταν δώσουν σχετικές αποδόσεις.

Όχι ότι έχει πολύ σημασία εν τέλει αλλά θα μάθουμε αν συμφωνούν με όλα όσα λέγονται δεξιά και αριστερά. Το σίγουρο είναι πως παραμένει φαβορί, αυτό έλειπε τώρα, όμως όχι αδιαμφισβήτητο. Όχι πέραν πάσης αμφιβολίας.

Η χρονιά που έρχεται είναι διαφορετική. Η διοίκηση έχει μπει σε περίοδο οικονομικής περισυλλογής. Αυτό δε σημαίνει κατ’ ανάγκη μείωση της ποιότητας. Έτσι και αλλιώς και με τις μειώσεις στον προϋπολογισμό δεν υστερεί από κάποια άλλη ομάδα. Τουναντίον, πάλι έχει το ψηλότερο μισθολόγιο από όλες τις υπόλοιπες.

Τι είναι αυτό που δημιουργεί την αίσθηση στην περιρέουσα ατμόσφαιρα και χάνει ένα ισχυρό ψυχολογικό όπλο για την κατάκτηση του τίτλου; Ξεκινώντας από τα προφανέστερα είναι η διοικητική ηρεμία και η αγωνιστική άνοδος των διαχρονικά μεγαλύτερων του αντιπάλων, της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης. Τούτο σημαίνει πως οι διεκδικητές των τελευταίων χρόνων (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ), αυξάνονται κατά δύο.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσμετρήσει κάποιος είναι και τις αγωνιστικές εκκρεμότητες. Ο ΑΠΟΕΛ σήμερα, σε αντίθεση τουλάχιστον με την Ομόνοια, την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα που εμφανίζονται σχεδόν έτοιμες όσο αφορά το έμψυχο δυναμικό τους, έχει αρκετά ερωτηματικά.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να γνωρίζει στην παρούσα φάση κατά πόσο υπολογίζει τον Τάμαρι, τον Σάβιτς, τον Βούρο, τον Λαφράνς, τον Νικόλα Ιωάννου και πάει λέγοντας.

Ξέρει ότι θέλει τερματοφύλακα, ψάχνει για σέντερ φορ ή ακραίο επιθετικό. Όλα τούτα τον υποχρεώνουν να βρίσκεται σε θέση άμυνας μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Ο χρόνος στην παρούσα φάση, έστω και αν υπολείπονται αρκετές μεταγραφές, είναι αρκετός για να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα. Από την άλλη όμως επιβάλλεται να ισορροπήσει μεταξύ ποιότητας και μισθολογίου μιας και για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια δεν μπορεί να ελπίζει στα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εν κατακλείδι η επαναληπτική επιμονή του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια για κατάκτηση του τίτλου παραμένει ισχυρό όπλο ενόψει της νέας σεζόν.

 

 

 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X