ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Η ανάλυση της Ευρωπαϊκής λίστας

Μεγάλος θα είναι ο προβληματισμός για τον Ιταλό τεχνικό όσο αφορά τις επιλογές του

Ανδρέας Μιχαήλ

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ανακοίνωσαν χθες (19/7) την Ευρωπαϊκή λίστα με τους 25 ποδοσφαιριστές που θα ακολουθήσουν την ομάδα για τα δυο παιχνίδια απέναντι στην Σουντζέσκα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Εκτός από την λίστα έμειναν ονόματα όπως εκείνο του Εφραίμ που προκάλεσε ντόρο στις τάξεις των «γαλαζοκιτρίνων». Εκτός επίσης έμειναν οι Βιντιγκάλ, Ομάρ Χάνι, Σιέλης, Ζαχίντ, Ρέζα και Ρομό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Χάνι, Βιντιγκάλ και Σιέλης θα μπορούσαν να εγγραφούν στον κατάλογο β’ αλλά για τον λόγο ότι δεν έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια παρουσίας τους στο ΑΠΟΕΛ δεν έχουν το δικαίωμα.

Οι Σιέλης και Εφραίμ σε πιθανότητα εγγραφής τους στην Ευρωπαϊκή λίστα χρησιμοποιούν θέση κοινοτικού αφού δεν ήταν γραμμένοι σε οποιανδήποτε ακαδημία, της ομοσπονδίας (ΚΟΠ) για τρία τουλάχιστον χρόνια (36 μήνες) μεταξύ των ηλικιών 15 με 21.

Από εκεί και πέρα ο Πάολο Τραμετσάνι επέλεξε:

Τερματοφύλακες: Βάτερμαν, Μπέλετς και Πρινιωτάκης

Αμυντικοί: Σάβιτς, Μιχαίλοβιτς, Μερκής, Νικόλας Ιωάννου, Βούρος, Ζοαοζίνιο, Λαφράνς και Καλογήρου

Μέσοι: Γκέντζογλου, Σόουζα, Άλεφ, Γιάκολις, Αλωνεύτης, Μακρής, Μηνάς Αντωνίου, Μάτιτς, Ντε Βινσέντι και Πάρης Πολυκάρπου

Επιθετικοί: Χαλένιους, Τάμαρι, Πάλβλοβιτς και Μπέζιακ

Στην θέση των τερματοφυλάκων τα πράγματα είναι απλά. Δυο ποιοτικές επιλογές για τον Ιταλό.

Στον χώρο της άμυνας και κατ’ επιλογή το 3-5-2 που επιλέγει ο Παολο Τραμετσάνι θα υπάρχει μάχη για φανέλα βασικού. Αν θεωρήσουμε τους Βούρο και Νικόλα Ιωάννου ως τους δυο που θα θεωρούνται βασικοί και αναντικατάστατοι τότε μένει η 3η θέση στην τριάδα. Σάβιτς, Λαρφράνς και Μερκής διεκδικούν μια θέση στο αρχικό σχήμα με τον Σέρβο να έχει το πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα όσο αφορά τα άκρα υπάρχει η επιλογή του Γιάκολις για το δεξί άκρο και στο αριστερό του Ζοαοζίνιο με τον Μιχαίλοβιτς να είναι το πολυεργαλείο στα χέρια του προπονητή του.

Όσο αφορά το χώρο του κέντρου εκεί γίνεται το έλα να δεις. Άλεφ, Σόουζα, Μάτιτς, Ντε Βινσέντι και Γκένζογλου διεκδικούν τρεις θέσεις. Αν χωρίσουμε όπως το κέντρο σε δυο βλέπουμε τον Ντε Βισνέντι να αναλαμβάνει το ρόλο του ελεύθερου μέσου στο χώρο του κέντρου μένουν οι άλλες δυο θέσεις. Εκεί ανάλογα και τον αγώνα ο Τραμετσάνι καλείτε να επιλέξει. Υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές με αμυντικές περγαμηνές αλλά και αυτοί που μπορούν να οργανώσουν περισσότερο το παιχνίδι της ομάδας. Η ποιότητα των Άλεφ Σόουζα και Μάτις είναι αναμφίβολα δυνατό χαρτι για τον Ιταλό τεχνικό και αυτό που μένει είναι να δούμε κατά πόσο μπορεί να το χειριστεί με τον σωστό τρόπο. Τέλος ο Γκέντζογλου είναι ποδοσφαιριστής που έδειξε πως έχει τον τρόπο να δίνει ηρεμία στα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους έχει περισσότερες αμυντικές περγαμηνές.

Στο επιθετικό κομμάτι πλέον η μια θέση χωρίς δεύτερη συζήτηση είναι καπαρωμένη. Μετά τον Τάμαρι ο Ιταλός τεχνικός πρέπει να βρει τους άλλους δυο που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για τους «γαλαζοκίτρινους». Οι τελευταίες προσθήκες των Χαλένιους και Πάβλοβιτς ήρθαν να δώσουν άλλο αέρα στο επιθετικό κομμάτι του ΑΠΟΕΛ αλλά σίγουρο χρειάζονται χώρο. Καλά τα στοιχεία που έδειξε ο Χαλένιους στο φιλικό με την Δόξα με τον Πάβλοβιτς να θέλει ακόμη χρόνο. Πέραν αυτών είναι και η επιλογή του Μπέζιακ που σίγουρα δεν βρίσκεται και σε τόσο πλεονεκτική θέση. Το τέρμα που πέτυχε στο φιλικό με την Δόξα μπορεί να του πιστωθεί ως θετική εξέλιξη.

Εν κατακλείδι όσο αφορά το πολυσυζητημένο θέμα του Εφραίμ είναι ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό. Ο 30χρονος Κύπριος διεθνής δεν είναι ποδοσφαιριστής που δεν χωράει σε αυτή την λίστα και πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή ούτως ώστε να επιστρέψει αν μη τι άλλο στην ομάδα ο ποδοσφαιριστής. Είναι μια πολύ σημαντική μονάδα για τους πρωταθλητές με τον Ιταλό να φαίνεται πως δεν το καταλαβαίνει.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X