ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κύκλος των χαμένων πρωταθλητών

Η αποχώρηση Ντόσα κλείνει οριστικά το κεφάλαιο «Ήρωες του ‘12»

Έχει την ουσία της, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε στα συνημμένα, σε όλα τα επίπεδα η υπόθεση Ντόσα Τζούνιορ στην ΑΕΛ αλλά έχει και μια άλλη πλευρά που πρέπει να αναλυθεί: αυτή της σημειολογίας. Είναι ένα τέλος, χωρίς σοβαρές πιθανότητες πια να ξανανοίξει, της ιστορίας «2012» και του πιο ένδοξου τριμήνου στην ποδοσφαιρική ιστορία της ΑΕΛ.

Το τρίμηνο που η ΑΕΛ εξασφάλισε πρωτάθλημα και είσοδο σε ομίλους. Το ένα μετά από 44 χρόνια και το άλλο για πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα φορά. Όμως τα στελέχη εκείνης της ομάδας, εν τέλει μόνο με τιμές, εν χορδαίς και οργάνοις δεν αποχώρησαν από το σύλλογο. Κάποιοι, όπως και ο Ντόσα, όχι μια φορά. Αλλά ο Πορτογάλος που τα μάζεψε και φεύγει με διακοπή του συμβολαίου από πλευράς του είναι μάλλον και ο τελευταίος…

Ας θυμηθούμε τις περιπτώσεις αναλυτικά:

Πάμπος Χριστοδούλου: Ο προπονητής εκείνης της ομάδας μπήκε για πρώτη φορά στο Τσίρειο ως αντίπαλος και χειροκροτήθηκε από μερίδα κόσμου. Είχε φύγει την πρώτη φορά παραμονές του αγώνα των ομίλων με τη Φενέρ και με αφορμή ένα σωρό παρεξηγήσεις και διαφωνίες με τη διοίκηση. Επέστρεψε το 2016 και έφυγε ξανά το 2017 μετά από νέες διαφωνίες και σερί ηττών.

Ματίας Ντεγκρά: Ο «φύλακας Άγγελος» που δεν έτρωγε ούτε πέναλτι έκανε 31 συμμετοχές ενδεκάδας τότε. Αποχώρησε την επόμενη σεζόν αφού δεν τα έβρισκαν στα λεφτά, επέστρεψε το 2015 για να φύγει απότομα εκείνη τη σεζόν.

Σίλας: Κατέγραψε κι αυτός 31 συμμετοχές κι έφυγε το Καλοκαίρι του 2012 με απόφαση του προπονητή. Όχι άσχημα βέβαια.

Καρλίτος: Με 29 συμμετοχές στην τρίτη θέση της λίστας. Έκανε τον κύκλο του, ως αριστερό μπακ αν και ήρθε για δεξί, και αποχώρησε για αγωνιστικούς λόγους.

Καφού: Κι αυτός έμεινε μόνο εκείνη τη σεζόν, έκανε 29 συμμετοχές και αποχώρησε για αγωνιστικούς λόγους.

Ντόσα: Μετά τον τελικό κυπέλλου με τον Απόλλωνα έφυγε για πρώτη φορά και είναι ένας από τους πρώτους ξένους σε προσφορά στην ΑΕΛ. Στη δεύτερή του θητεία (2016 και μετά) είχε πολλά πάνω και κάτω. Φεύγει με άσχημο τρόπο.

Εντμάρ: Η εξαίρεση στον κανόνα. Ξεκίνησε χαφ, έγινε μπακ και έφυγε με χειροκρότημα.

Νικολάου: Μεγάλο μυστήριο ο αρχηγός που σήκωσε την κούπα. Μετά το σούπερ καπ του 2015 έφυγε, το Καλοκαίρι του 2016 επέστρεψε και ο Ντούσαν Κέρκες τον έθεσε εκτός ομάδας το Καλοκαίρι του 2018. Δεν έπαιξε πουθενά μετά την ΑΕΛ.

Ουόν: Μια ιστορία μόνος του. Σηκώθηκε κι έφυγε μόνος του το Γενάρη του 2011, επέστρεψε εκείνο το Καλοκαίρι και το 2014 έφυγε μετά από ήξεις αφίξεις στην ανανέωση του συμβολαίου του που έγινε σήριαλ με δυστυχή κατάληξη.

Μοντέιρο: Το 2014, μετά τον επαναληπτικό της «τσάκρας» στο «Παπ», απλά χάθηκε χωρίς ποτέ κανείς να εξηγήσει το γιατί. Υπήρχε έντονη φημολογία πως είχε συμφωνήσει με ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν πήγε ποτέ στον «Αρχάγγελο». Έπαιξε ΑΕΚ και Ερμή.

Μπεμπέ: Το 2015 ο «κοντός» που έβαλε ΕΚΕΙΝΟ το γκολ στις 5/5 έφυγε χωρίς να του γίνει πρόταση να μείνει. Ακούστηκαν πολλά για σχέσεις εντός, εκτός και επί τα αυτά. Δεν ξέχασε ποτέ την ΑΕΛ αν και έπαιξε σε Ομόνοια, Νέα Σαλαμίνα και ΜΕΑΠ.

Βουό: Ο γνωστός και ως «κουμπάρος» έφυγε μετά τον τελικό με τον Απόλλωνα το 2013, γνωστή η ιστορία με το πέναλτι, και παρά το γεγονός πως κατά καιρούς ακούστηκε πως θα επέστρεφε ποτέ δεν έγινε.

Ντεντέ: Μετά την «τσάκρα» απλά έφυγε όπως και ο Ουόν. Δεν αναζητήθηκαν ίχνη του.

Αϊρόσα: Με πολύ άσχημο τρόπο αποχώρησε και ο μετέπειτα αρχηγός της ΑΕΛ. Έγιναν πολλά, με τραυματισμούς και διάφορα άλλα, μέχρι που επήλθε η οριστική ρήξη. Είχε τσακωθεί και με Πάμπο Χριστοδούλου με αφορμή δηλώσεις του.

Αυτοί είναι οι 11+3 ποδοσφαιριστές που κατέγραψαν τις περισσότερες συμμετοχές εκείνη τη σεζόν και ανάμεσά τους η ενδεκάδα του «Παρτιζάνα» που κλείδωσε τη συμμετοχή στους ομίλους. Οι πλείστοι έφυγαν με τρόπο που ο περισσότερος κόσμος χάλασε την εικόνα του για αυτούς και κάποιους δεν ήθελε ούτε να τους δει.

Ίσως ήταν η μοίρα έτσι, ο κύκλος μιας ομάδας που έφερε επανάσταση από το πουθενά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και έστειλε απότομα τους ΑΕΛίστες στα ουράνια να κλείσει με τέτοιο τρόπο. Ως γνωστό, όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις και όσο πιο απότομα το κάνεις τόσο πιο δύσκολη και οδυνηρή και είναι και η πτώση…

Υ.Γ.: Στη γνωστή ταινία, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, καλή του ώρα όπου κι αν είναι, επέλεξε ως παιδαγωγός να μεταφέρει τη γνώση στους μαθητές του μέσω της ποίησης. Στην ΑΕΛ, το είχαν ρίξει στο ραπ, mc ο Ντίξον, αλλά πάλι το τελευταίο στιχάκι δεν ήταν από παραμύθι. «So much for my happy ending» που τραγουδά και η Άβριλ Λαβίν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X