ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ΑΕΛ που κερδίζει τους «δαίμονές» της

Μια σεζόν που έγιναν υπερβάσεις ψυχραιμίας, που είναι και οι πιο δύσκολες

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η ψυχραιμία σε κρίσιμες στιγμές δεν ήταν ποτέ μέσα στα χαρακτηριστικά του DNA ΑΕΛ και αυτό είχε τραγικές συνέπειες ιστορικά για το σύλλογο. Ο ίδιος ο Ανδρέας Σοφοκλέους μίλησε για πέντε λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα και την πρόκριση στον τελικό πρόλαβε να θυμηθεί 3-4 τέτοιες που όντως πήγαν πίσω την ομάδα.

Φαίνεται όμως πως από τα λάθη μπορεί και μαθαίνει και η παρουσία της φετινής ομάδας αυτό ακριβώς αποδεικνύει. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένας προπονητής ξεκινά και τελειώνει τη σεζόν, χωρίς ουσιαστικά να μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε για ενδεχόμενη απόλυση. Μπορεί η ομάδα να πέρασε δυσκολίες όταν απέτυχε να δικαιώσει τις προσδοκίες που η ίδια δημιούργησε, όμως φαίνεται πως υπήρχε η ψυχραιμία να μην τα γκρεμίσουν όλα.

Το γεγονός πως η ΑΕΛ πέρασε στον τελικό με βασικούς Βοζίνια και Ντα Σίλβα, και τον Λαφράνς επίσης στο πρώτο, δε θα το πίστευε κανείς πριν ενάμιση μήνα όμως έγινε. Έγινε γιατί την κρίσιμη στιγμή μπήκαν στην άκρη όσα έπρεπε να μπουν και επικράτησε η ΑΕΛ. Ο τρόπος που έπαιξαν οι παίκτες αυτοί, δείχνοντας πως θέλουν να πάρουν τρόπαιο με τη φανέλα της ΑΕΛ κι ας μην είναι σε αυτήν του χρόνου, είναι κατάκτηση για τον Κέρκες και γενικότερα όλη την ομάδα.

Κατά τα λοιπά, αυτοί οι παίκτες κατάφεραν να στείλουν την ομάδα τελικό μετά από πέντε χρόνια και την έβγαλαν και Ευρώπη ένα μήνα πριν η σεζόν τελειώσει. Την είχαν εντός ευρωπαϊκών θέσεων από την αρχή και ουσιαστικά ουδέποτε κινδύνεψαν να μείνουν έξω. Αυτό η ΑΕΛ το είχε καταφέρει μόνο τη χρονιά που πήρε πρωτάθλημα και δεν πρέπει κανείς να ξεχνά.

Δεν ήταν από τα παιχνίδια ο ημιτελικός που σηκώνουν κριτική: ήταν μια δουλειά που έπρεπε να γίνει κι έγινε. Πάθος, άμυνα και όλα τα στοιχεία που θέλει κι ο κόσμος να βλέπει σε παιχνίδια σαν αυτά. Μένουν τώρα κάποια ματς για να κλείσει η σεζόν θετικά και το ένα που θα της βάλει πρόσημο.

Η ΑΕΛ επιστρέφει σε τελικό με τον ίδιο αντίπαλο που το έχασε την περασμένη φορά, ΑΠΟΕΛ, και στην ίδια ημερομηνία που το έχασε από τον Απόλλωνα (22/5). Οι δυο τελικοί που την πλήγωσαν περισσότερο από όλους. Είναι η μεγάλη της ευκαιρία να τα αφήσει όλα πίσω, όπως είπε κι ο πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Χριστοφόρου

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Ξενέρωμα…

ΑΕΛ: Ξενέρωμα…

Και να ήταν μόνο αυτό; Τρως το γκολ και δεν βλέπω ν’ αλλάζουν κάπως τα πράγματα. Δηλαδή αυτό που λέμε plan B, ούτε για δείγμα. ...
Χρίστος Ζαβός
 |  ΑΕΛ
X