ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Πως ο Νταβόρ…φέρνει Αντόνια

Η πολύ βολική περίπτωση του νεαρού Σκοπιανού ευκολύνει τα πράγματα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Μια είδηση που ναι μεν δεν τη λες και αναμενόμενη αλλά ούτε αποτελεί και έκπληξη προέκυψε στο ρεπορτάζ της ΑΕΛ, με τον Αντόνια να πηγαίνει Βουλγαρία και να μπαίνει με την ομάδα ενόψει, τουλάχιστον, Ευρώπης.

Ο Νταβόρ σε τυχόν έξοδο της ΑΕΛ στην Ευρώπη του χρόνου θα πιάνει θέση στους γηγενείς παίκτες.

Ο παίκτης ουσιαστικά δεν έχει χάσει μέρες δουλειάς καθώς είχε πάρει άδεια λόγω της συμμετοχής του στο Gold Cup με το Κουρασάο και έπρεπε να ξεκουραστεί. Αρχικά δεν ήταν στην αποστολή αλλά τελικά θα πάει Βουλγαρία και είναι και εφικτό να βοηθήσει την ομάδα στα ματς με τον Άρη. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

ΑΕΛ-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0-0: «Κόλλησαν στο μηδέν»

Είναι γνωστό πως ο Κέρκες ήθελε να έχει μαζί του στη Βουλγαρία παίκτες που να υπολογίζει. Έπρεπε κάποιοι να φύγουν αφού υπήρχαν 18 ξένοι καταλόγου Α μετά την απόκτηση Γκαζαριάν και 15 διαθέσιμες θέσεις. Δόθηκε ο Λέο Σίλβα δανεικός στην Ακαντέμικα, τέθηκε εκτός ο Ντάνι και ο τρίτος ήταν ο Αντόνια. Όμως κάποια δεδομένα που ισχύουν στην UEFA επιτρέπουν στην ΑΕΛ να τον δηλώσει για τα ματς με τον Άρη και καθώς αυτή τη στιγμή περαιτέρω ενίσχυση δε φαίνεται να προκύπτει, τον παίρνει για μια επιπλέον επιλογή. Πού ξέρεις όμως; Μπορεί και να τα καταφέρει να μείνει στο τέλος.

Τόρες: «Προχωράμε με όλο και καλύτερα συναισθήματα» (pic)

Στη λίστα Α της UEFA μπορείς να δηλώσεις 25 παίκτες, με τους οκτώ να πρέπει να είναι γηγενείς. Οι μισοί μπορούν να είναι από άλλες ομάδες, ενώ οι άλλοι μισοί από τις δικές σου ακαδημίες. Έτσι, έχεις 17 ελεύθερες θέσεις και η ΑΕΛ δηλώνει εκεί τους 15 ξένους/κοινοτικούς τη και τον Ράσο που για Κύπρο είναι καταλόγου Β αλλά για UEFA στον Α. Ο λόγος που η 17η θέση είναι κενή, έχει να κάνει με τον Νταβόρ Ζνταρκόφσκι που φέτος δύναται να δηλωθεί στον κατάλογο Β! Ο κανονισμός λέει πως για να δηλώσεις παίκτη στη λίστα Β πρέπει να είναι κάτω των 21, μετά την 1/1/1998 και ο Νταβόρ είναι γεννηθείς 20/3/1998, και να τον έχεις για περίοδο τουλάχιστον δυο χρόνων κοντά σου. Μπαίνει στην τρίτη του σεζόν στην ΑΕΛ ο διεθνής με την Ελπίδων αμυντικός μέσος και έτσι αλλάζει κατάλογο.

Το ακόμα πιο θετικό μαζί του όμως είναι άλλο: με βάση τους κανονισμούς της UEFA ένας παίκτης που συμπληρώνει τριετία σε μια ομάδα, ή συνολική περίοδο 36 μηνών, από τα 15 ως και τα 21 τότε θεωρείται ποδοσφαιριστής των ακαδημιών τους. Ο Νταβόρ εμπίπτει σε αυτή τη διάταξη οπότε σε τυχόν έξοδο της ΑΕΛ στην Ευρώπη του χρόνου θα πιάνει θέση στους γηγενείς παίκτες. Μια περίπτωση επένδυσης σε νεαρός που δείχνει να αποδίδει σε πολλαπλά επίπεδα και αν συνεχίσει έτσι θα φέρει και χρήμα μέσα κάποια στιγμή.

Σημ: Για τους κανονισμούς ΚΟΠ, του χρόνου είναι καταλόγου Β αλλά μετά θα θεωρείται ξένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X