ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Δεν είναι κι εύκολο να τους καταλάβεις

Το ξέσπασμα είναι κομμάτι της οπαδικής ζωής του ΑΕΛίστα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Είναι αλήθεια πως αφορμή για αυτό το κείμενο πήρα από μουρμουρητά άλλων οπαδών για το γεγονός πως το βουητό των φίλων της ΑΕΛ για ένα κύπελλο που πήραν άρχισε να γίνεται ενοχλητικό στα αυτιά τους. Δεν αναφέρομαι μόνο σε φίλους του Απόλλωνα, που είναι λογικό και θεμιτό να μην υποστηρίζουν τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά γενικά.

Είναι ο τρόπος τους να ξορκίσουν την ανομβρία στους τίτλους και την κατάρα των έξι χαμένων τελικών

ΑΕΛ: Το πάρτι δεν σταματά στη Λεμεσό (vids)

Αυτή η εξαγγελία για πανηγυρισμούς ενός μηνός, μόνο από ΑΕΛίστες θα μπορούσε να γίνει ανεξάρτητα από το αν συνδέεται με τα χρόνια που είχαν να πάρουν την κούπα. Κι άλλες ομάδες έκαναν πολλά χρόνια να δουν χαρά κι έτσι δεν έκαναν. Όμως δεν πρέπει να τους παρεξηγείς. Αυτοί είναι, έτσι ζουν και με αυτό τον τρόπο αγαπούν την ομάδα τους.

ΣΥΦΑΕΛ: Πάρτι με το τρόπαιο παρέα

Από τον πρόεδρο Σοφοκλέους, που είπε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 95.0 πως θα πίνει ένα μήνα, μέχρι τον τελευταίο φίλο της ομάδας που ανάβει το μαγκάλι με το που χώνεψε, είναι η νοοτροπία τους να χαίρονται υπερβολικά στα καλά και να ξεσπάνε χωρίς όριο στα άσχημα. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτή τη φορά ήταν πιο συγκρατημένοι στις εκδηλώσεις τους πριν τον τελικό, αφού από τη μια οι περισσότεροι δε θα πήγαιναν και από την άλλη και η διοίκηση επέλεξε τους χαμηλούς τόνους. Ούτε μπλουζάκια πριν, ούτε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς γλεντιού για την πρόκριση επί του Απόλλωνα. Την προηγούμενη φορά που πέρασαν τον Απόλλωνα σε ημιτελικά, 2009, γλεντούσαν από την ημέρα της πρόκρισης μέχρι εκείνη του τελικού.

Θέλει τεράστια προσπάθεια για τους ΑΕΛίστες να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, αλλά τον καθένα πρέπει να τον αποδέχεσαι όπως είναι. Κάθε μέρα που περνά με πανηγυρισμούς, συμβολίζει και ένα χρόνο που πέρασε από το 1989 και τη νίκη επί του Άρη. Είναι ο τρόπος τους να ξορκίσουν την ανομβρία στους τίτλους και την κατάρα των έξι χαμένων τελικών. Ο τρόπος τους να χαρούν που είναι ΑΕΛίστες αν θέλετε γιατί μέσα στα πολύ δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν του 1989 κατάφεραν οι ίδιοι να κρατηθούν και να κρατήσουν την ομάδα μεγάλη. Γιατί χωρίς υπερβολή για πολλά χρόνια την ΑΕΛ μεγάλη την κρατούσε μόνο ο κόσμος της. Τώρα δικαιούνται κι αυτοί να χαρούν με ένα τρόπαιο στα χέρια. Για ακόμα 26 μέρες!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Loading…Missions

ΑΕΛ: Loading…Missions

Οι δύσκολες αποστολές τώρα αρχίζουν, τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια…
Τάσος Χρυσοστόμου
 |  ΑΕΛ
ΑΕΛ: Crash-test

ΑΕΛ: Crash-test

Είπε τι είπε… τώρα θα δείξει αν ήξερε τι έλεγε
Χρήστος Ζαβός
 |  ΑΕΛ
X