ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με τη ψυχή της...

Ντέρμπι φεύγουν και ντέρμπι έρχονται για την ΑΕΛ, που κάνει προετοιμασία αυτές τις μέρες για αγώνα Δευτεριάτικα με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Βέβαια, όπως τονίζουν από την αρχή της σεζόν ως ντέρμπι αντιλαμβάνονται οι «γαλαζοκίτρινοι» όλα τα φετινά παιχνίδια τους και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Από το Καλοκαίρι ήξεραν πως η σεζόν θα είναι δύσκολη και κάθε τρίποντο θα ερχόταν με μπόλικο ιδρώτα.

Αυτό ακριβώς είναι που γίνεται και στην πράξη και έτσι θα πάει το πράγμα μέχρι τέλους. Η ΑΕΛ έδωσε 23 αγώνες στο πρωτάθλημα και μόλις στους πέντε ο αγώνας μπήκε στο τελευταίο τέταρτο χωρίς να είναι το σκορ στο ένα γκολ! Από αυτά, οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν τα 15 και οι οκτώ από αυτές τις νίκες ήρθαν στο ένα γκολ διαφορά, ενώ σε άλλα τρία το γκολ που έδιωξε οριστικά το άγχος ήρθε στο φινάλε των αγώνων.

Αυτό από τη μια έχει τα κακά του, όταν δυσκολεύεσαι να καθαρίσεις παιχνίδια κάποια στιγμή την πατάς όπως π.χ. με το Ζακάκι στον πρώτο γύρο, αλλά έχει και τα καλά του που στο υπόλοιπο της περιόδου θα μετρήσουν για την ΑΕΛ.

Τα καλά εμπερικλείονται σε μια και μόνο λέξη: «χαρακτήρας». Μέσα από αυτά τα οριακά παιχνίδια, ο Πάμπος Χριστοδούλου μπόρεσε να χτίσει ένα σύνολο με μαχητικό χαρακτήρα που ξέρει πως ανεξαρτήτως αντιπάλου πρέπει να «ματώσεις» για να κερδίσεις. Έτσι, η προετοιμασία ψυχοπνευματικά δε χρειάζεται να αλλάζει από βδομάδα σε βδομάδα και κυρίως, τώρα που έμειναν μόνο ντέρμπι, η ομάδα είναι πανέτοιμη να δώσει τα πάντα στο γήπεδο.

Αν δει κανείς τα ντέρμπι της άλλωστε, όλα πήγε να τα πάρει στο φινάλε τους: με Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια βρήκε προς το τέλος νικητήρια γκολ. Με ΑΕΚ πρόσφατα κατάφερε να ισοφαρίσει επίσης στο τέλος ενώ γενικά σε όλα τα ματς που πήγαιναν οριακά ανεξάρτητα του αν τα πήρε η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που τα διεκδικούσε. Ασφαλώς στους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις και τέτοια ήταν το ματς με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Εκείνη ήταν και η μοναδική ανατροπή που δέχθηκε η ΑΕΛ φέτος και το ένα από τα δυο (το άλλο είναι εκείνο με το Ζακάκι που γράφουμε πιο πάνω) που οι «γαλαζοκίτρινοι» δέχθηκαν γκολ στο τελευταίο τέταρτο αγώνα τους που κόστισε σε βαθμούς.

Αυτά τα στοιχεία είναι πάντα χρήσιμο να τα έχεις σαν ομάδα, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που αυτά κυρίως θα μετρήσουν στους αγώνες που έρχονται.

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση