ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΚ: Οι τρεις ασύμφοροι ευρωπαϊκοί προορισμοί

Κοπιαστικά ταξίδι στο δυτικό και βόρειο άκρο της ηπείρου θέλουν να αποφύγουν οι Λαρνακείς

Κυριάκος Τοφή

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό των κιτρινοπράσινων θα ξεκινήσει φέτος από τα μέσα Ιουλίου καθώς ο πρώτος αγώνα για τους προκριματικούς γύρους του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί στις 11 του μήνα κόντρα σε, θεωρητικά, ασθενέστερο αντίπαλο. Τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ κατάφερε να μονιμοποιηθεί στους εκπροσώπους της Κύπρου στην εν λόγω διοργάνωση με αρκετά ταξίδια να συνοδεύονται από ταλαιπωρία όπως αυτά σε Ιρλανδία κόντρα στην Κορκ Σίτι και την Βόρειο Ιρλανδία κόντρα στην Κλίφτονβιλ.

Έχοντας αυτήν την παράμετρο υπόψη και βάση του οδοιπορικού των περσινών δευτεραθλητών στα γήπεδα της Ευρώπης στο πρόσφατο παρελθόν, τρεις χώρες φαντάζουν ως ανεπιθύμητες ως πιθανοί προορισμοί του πρώτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Το μακρινότερο πιθανό ταξίδι είναι αυτό προς την Ισλανδία, εκεί όπου παραμονεύει η τοπική Reykjavik η οποία κατέκτησε το κύπελλο της χώρας στις 4 Φεβρουαρίου 2019 επικρατώντας της Fylkir με 3-1.

Διαβάστε επίσης: Η επιστροφή του Ασούμπρε και η πιθανότητα παραμονής του

Εξίσου κοπιαστικό φαντάζει και το ταξίδι στο δυτικότερο άκρο της ηπείρου και συγκεκριμένα το Γιβραλτάρ με την Europa FC, η οποία εξήλθε δεύτερη στο τοπικό πρωτάθλημα το οποίο κατέκτησε η Lincoln Red Imps, την οποίαν η ΑΕΚ αντιμετώπισε το καλοκαίρι του 2017. Από εκεί και πέρα, το σκηνικό μεταφέρεται βόρεια με την τριπλή εκπροσώπηση της Φιλανδίας από Kups, Rops και Inter Turku, οι έδρες των οποίων απέχουν περίπου τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα από την Κύπρο!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΚ: Δείγμα βάθους και θέλησης

ΑΕΚ: Δείγμα βάθους και θέλησης

Η διακοπή του πρωταθλήματος θα δώσει το δικαίωμα στη συντριπτική πλειοψηφία των τραυματιών να επαναδραστηριοποιηθούν
Κυριάκος Τοφή
 |  ΑΕΚ
X