ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΕΚ: Καιρός για άλλου είδους πειραματισμούς

Δυσλειτουργική ήταν η επιλογή τετράδας στη μεσαία γραμμή

Κυριάκος Τοφή

Το στοιχείο εκείνο το οποίο προξένησε έκπληξη τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο όσον αφορά τις επιλογές του Ιμανόλ Ιδιακέθ κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, ήταν ο αγωνιστικός σχηματισμός. Η τριάδα στα μετόπισθεν μεταβλήθηκε αν και οι λύσεις υπήρχαν με τον Έκτορ Χέφελ να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο και να συνθέτει τη γραμμή μαζί με Ίγκορ Σίλβα, Νταβίντ Καταλά και Ντάνιελ Μόισοφ.

Παρόλ’ αυτά η δυσλειτουργία προέκυψε μεσοεπιθετικά καθώς τα φτερά της μεσαίας γραμμής ήταν δυσλειτουργικά με δύο ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται μακριά από το συνήθη χώρο δράσης τους. Τόσο ο Τζέφρεν Σουάρες, όσο και ο Ντάνιελ Ακίνο προσπάθησαν να πλαγιοκοπήσουν ωστόσο για διαφορετικούς λόγους αυτό δεν ευδοκίμησε.

Η διάθεση για πειραματισμό στη συγκεκριμένη φάση του πρωταθλήματος, όχι μόνο είναι αποδεκτή, αλλά ενδεχομένως να είναι και απαραίτητη, με τον Βάσκο τεχνικό να ψάχνει λύσεις προς αντικατάσταση των απουσιών αλλά και των καταπονημένων μονάδων. Ίσως όμως αυτή η προσπάθεια να φάνταζε πιο ορθολογική με την επιστράτευση ποδοσφαιριστών στη φυσική τους θέση παρά προσπάθεια εξυπηρέτησης ενός συγκεκριμένου αγωνιστικού σχεδιασμού.

Ιδιαίτερα το 4-4-2 το οποίο επιλέγηκε κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, δεν είναι κάτι το οποίο έχει παρατηρηθεί με μεγάλη συχνότητα στις δύο θητείες του Βάσκου προπονητή στον κιτρινοπράσινο πάγκο και ούτε προβάλει ως φαβορί για επικράτηση στην παραπέρα πορεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X