ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΚ: Η δεύτερη θητεία και η νέα προοπτική

Η παραμονή του Ιμανόλ Ιδιακέθ τη νέα σεζόν είναι αντικείμενο προς συζήτηση

Κυριάκος Τοφή

Παραλαβή και παράδοση της προπονητικής σκυτάλης από και προς το ίδιο άτομο έκανε ο Άντονι Ιραόλα καθώς ο τεχνικός ο οποίος ξεκίνησε φέτος στον πάγκο της ΑΕΚ, διαδέχθηκε τον Ιμανόλ Ιδιακέθ, με τον Βάσκο να τον αντικαθιστά περί τα τέλη του Ιανουαρίου 2019. Δύο περίπου μήνες αργότερα ο τελευταίος έχει προλάβει να καθοδηγήσει τους κιτρινοπράσινους σε έντεκα αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όντας αήττητος με έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Παρόλ' αυτά το στατιστικό αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε οι Λαρνακείς να υπερασπιστούν τα κεκτημένα και πιο συγκεκριμένα τον τίτλο του κυπελλούχου, τον οποίον κατέκτησαν με τον Ιμανόλ Ιδιακέθ στον πάγκο. Οι δύο ισοπαλίες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν αρκετές ώστε να στείλουν την ΑΕΚ τουλάχιστον στην ημιτελική φάση του θεσμού, αφαιρώντας αρκετά επίπεδα από την εξαιρετική ατμόσφαιρα στο σύλλογο μετά την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Άντερ Μουρίγιο θα κληθεί αργά ή γρήγορα να αποφασίσει για την παραμονή ή όχι του Βάσκου τεχνικού στον πάγκο των κιτρινοπράσινων με τους οκτώ εναπομείναντες αγώνες να προσφέρονται για περαιτέρω συμπεράσματα. Βέβαια με μιαν ρεαλιστική προσέγγιση, το ευρωπαϊκό εισιτήριο δύσκολα θα χαθεί ακόμα και αν οι Λαρνακείς τερματίσουν στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, λόγω της σύνθεσης της τελικής τετράδας στο θεσμό του κυπέλλου.

Από πλευράς του Ιμανόλ Ιδιακέθ, θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα παρατηρηθούν οι τάσεις επαναπατρισμού όπως το περασμένο καλοκαίρι, καθώς η επιστροφή του έγινε με προοπτική να συνεχίζεται να εργάζεται στο σύλλογο με τον οποίον έχει βιώσει τα εντονότερα συναισθήματα της προπονητικής του καριέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X