ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΚ: Αήττητο ήταν και πάει

Ο 12ος αγώνας ήταν και ο φαρμακερός για τον Ιμανόλ Ιδιακέθ

Κυριάκος Τοφή

Πραγματοποιώντας το χειρότερο πρώτο τριαντάλεπτο επί θητείας Ιμανόλ Ιδιακέθ, η ΑΕΚ είδε το αήττητο σερί το οποίο έτρεξε για έντεκα αγώνες με τον Βάσκο τεχνικό στον πάγκο, να τερματίζεται στο «N. Papas Group-Αμμόχωστους Επιστροφή» δεχόμενη την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα με 1-0. Οι Λαρνακείς είδαν τον Κίνγκσλεϊ Ονουέγκπου να τους κάνει τη ζημιά για τέταρτη φορά φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο, προσπαθώντας να βγάλουν αντίδραση στην επανάληψη με το κοντέρ να σταματά στις δεκαπέντε τελικές προσπάθειες.

Εκ του αποτελέσματος, η επιλογή του διαδόχου του Άντονι Ιραόλα να μεταβάλει τον αγωνιστικό σχηματισμό σε 4-4-2 δεν ήταν ευεργετική καθώς οι Τζέφρεν Σουάρες και Ντάνιελ Ακίνο υστέρησαν σε ρόλο ακραίων μέσων. Ο πρώτος περιορίστηκε σε ατομικές ενέργειες στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης και ο δεύτερος δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί ποτέ παίζοντας με ανάποδο πόδι και γι’ αυτό αποτέλεσε μιαν από τις τρεις αλλαγές του Ιμανόλ Ιδιακέθ.

Το στοιχείο το οποίο ίσως έφερε τον μεγαλύτερο προβληματισμό ήταν η έλλειψη πλάνου βήτα καθώς με τον αντίπαλο προπνητή να κλείνει τον κεντρικό διάδρομο, η ανάπτυξη από τα άκρα υστέρησε. Η απουσία διεμβολιστικών μονάδων όπως οι Τέτε και Ακοράν Ρέγιες ήταν εμφανής, με την ΑΕΚ να μένει άσφαιρη για δεύτερο σερί αγώνα και για τρίτη φορά μετά την επιστροφή του Ιμανόλ Ιδιακέθ στον πάγκο της.

Η μάχη για κατάκτηση της τρίτης θέσης σαφώς και δεν έχει χαθεί, καθώς οι απώλειες της ΑΕΛ στην πρωτεύουσα, διατήρησαν την απόσταση στους δύο βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X