ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μεγάλος αριθμός ποτών στο οίκημα του Απόλλωνα»

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη 6 προσώπων, ηλικίας 18 έως 29 ετών, για τα απαράδεκτα επεισόδια που έχουν συμβεί χθες βράδυ στη Λεμεσό, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σημειώνοντας ότι στο οίκημα της Ομάδας του Απόλλωνα εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αλκοολούχων ποτών «και αυτό λέει πολλά».

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «τα όσα έχουν συμβεί χθες βράδυ αποτελούν προσβολή για την κοινωνία και τον πολιτισμό μας και φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην κοινωνία μας εξαιτίας της αντικοινωνικής συμπεριφοράς μερίδας νέων που αυτοαποκαλούνται φίλαθλοι», σημειώνοντας ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού και πάντοτε.

Η Αστυνομία, τόνισε, « δεν πρόκειται να επιδείξει ανοχή σε οποιουσδήποτε προκαλούν τέτοια επεισόδια», εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία και τον προβληματισμό της Δύναμης «για τα φαινόμενα αυτά και τον τρόπο που εκδηλώνονται, κρούοντας ξανά τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους, και κυρίως προς τον αθλητικό κόσμο».

«Απαιτείται συλλογική και συνυπεύθυνη στάση για την πρόληψη του φαινομένου του χουλιγκανισμού. Η Αστυνομία χρειάζεται όσο ποτέ την αποφασιστική συνεργασία τους για να πατάξει τη βία εκτός και εντός γηπέδων», πρόσθεσε.

Η Αστυνομία, συνέχισε, «προβαίνει σε πλήρη διερεύνηση των επεισοδίων. Ο εντοπισμός και η σύλληψη των 6 προσώπων είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης διερεύνησης της υπόθεσης των επεισοδίων με αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων».

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «η όποια κριτική διατυπώνεται για το τι πράττει η Αστυνομία, είτε αφορά προληπτικές ενέργειες, είτε την παρέμβαση για καταστολή των επεισοδίων και αποκατάσταση της τάξης, θα πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση με τα πραγματικά γεγονότα και το αποτέλεσμά τους. Όχι με απλουστεύσεις και αφορισμούς, την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως το πρόβλημα του χουλιγκανισμού έχει ριζώσει και δεν αρκούν μόνο οι προληπτικές ή κατασταλτικές ενέργειες της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Η Αστυνομία, είπε, « εξετάζει κάθε πτυχή. Από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε με δεδομένα και συμπεριφορές που κινούνται έξω από τη σφαίρα της λογικής και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προβλεφθούν όλα τα επεισόδια και ενέργειες μερίδας οπαδών».
Ανέφερε ακόμη ότι με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας θα συγκληθεί σύσκεψη εντός της ημέρας υπό τον Υπαρχηγό Αστυνομίας, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών (ΑΔΕ Λευκωσίας και Λεμεσού, ΜΜΑΔ και Τροχαία) για μελέτη και αξιολόγηση όλων των δεδομένων και πτυχών σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια, σε συνάρτηση με τον αποψινό τελικό κυπέλλου και το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί.

Σε έρευνα που έγινε στο οίκημα της Ομάδας του Απόλλωνα εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αλκοολούχων ποτών (924 τενεκεδάκια των 330 ml Carlsberg, 694 τενεκεδάκια των 330 ml ΚΕΟ, 216 μπουκάλια μπύρας Carlsberg, 1 μπουκάλι ουίσκι, 5 μπουκάλια βότκα, 23 βαρέλια μπύρας Carlsberg draught, 3 βαρέλια μπύρας ΚΕΟ draught). Από εξετάσεις που έχουν γίνει διαπιστώθηκε ότι το υποστατικό λειτουργούσε χωρίς άδεια διάθεσης και πώλησης οινοπνευματωδών ποτών «και αυτό λέει πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελίδης.

Απαντώντας στις επικρίσεις κατά της Αστυνομίας για τα επεισόδια χουλιγκανισμού στη Λεμεσό, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «η Αστυνομία είχε λάβει προληπτικά μέτρα με την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και με μέλη της ΜΜΑΔ. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού η οποία είχε την ευθύνη της διαχείρισης της όλης επιχείρησης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταστολή των επεισοδίων χουλιγκανισμού που εκδηλώθηκαν».

Ο κ. Αγγελίδης κατέστησε σαφές ότι «ουδείς μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση αντικοινωνικής συμπεριφοράς και συμπεριφοράς χουλιγκανισμού. Είναι τουλάχιστον αφελές να αναμένει κανείς ότι η Αστυνομία μπορεί ή έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι εκδηλώνονται συμπεριφορές τα αίτια των οποίων είναι ψυχοκοινωνικά».

«Εκείνο που η Αστυνομία κάνει είναι -εάν και εφόσον εκδηλωθεί μια τέτοια συμπεριφορά - να την καταστείλει, να προστατεύσει- όσον αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατόν και εφικτό- τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» καλώντας όσους κατηγορούν την Αστυνομία να δουν και τί γίνεται στο εξωτερικό με τέτοια φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς και πώς τυγχάνουν χειρισμού από την Αστυνομία.

«Γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι δεν χάνουν την εύκαιρα να κατηγορούν την Αστυνομία. Ένας αντικειμενικός κριτής ωστόσο μπορεί να αντιληφθεί ότι η Αστυνομία Κύπρου όσο και η Αστυνομία στο εξωτερικό όσα προληπτικά μέτρα και να λάβει δεν μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών», είπε.

Ερωτηθείς για την υγεία του οπαδού που κτυπήθηκε από όχημα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται σοβαρή.

www.24news.com.cy

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X