ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο Στανόγεβιτς

Το αγαπημένο παιδί του Μίροσλαβ Τζούκιτς θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Διαβάστε στο sportfm.gr ποιος είναι ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς που αναλαμβάνει τον «δικέφαλο του Βορρά». 

Εντός της ημέρας ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του «δικεφάλου του Βορρά». 

Ο 43χρονος τεχνικός, βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη για τις τελευταίες συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ και τον Λούμπος Μίχελ και το μεσημέρι θα ανακοινωθεί επίσημα, αναλαμβάνοντας το νέο του πόστο. 

Ο Στανόγεβιτς ήταν ο εκλεκτός του Λούμπος Μίχελ και από τη στιγμή που πήρε και το τελικό «ΟΚ» από τον Ιβάν Σαββίδη, ολοκληρώθηκε το τυπικό της διαδικασίας για να αναλάβει την επόμενη μέρα στον «δικέφαλο του Βορρά», μετά την αποχώρηση του Βλάνταν Ίβιτς. 

Η ποδοσφαιρική του πορεία είναι συνυφασμένη με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ενώ για ένα φεγγάρι είχε περάσει και από την ισπανική Μαγιόρκα και τη Σεγούντα Ντιβιζιόν. 

Ο γεννημένος στο Βελιγράδι προπονητής, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός του Μίροσλαβ Τζούκιτς στην εθνική Σερβίας, του οποίου μάλιστα αποτελεί αγαπημένο παιδί. Από assistant του Τζούκιτς, πέρασε ως πρώτος προπονητής στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του, ενώ το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ως προπονητής το έκανε το 2010 όταν ανέλαβε την Παρτιζάν. Με την Παρτιζάν σε μία διετία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Σερβίας, ενώ κατάφερε να την οδηγήσει και στους ομίλους του Champions League. 

Το 2012 δεν μπόρεσε να πει όχι στα χρήματα που του έδιναν από την Κίνα, όπου ανέλαβε τις Νταλιάν Αερμπίν και την Μπεγίνγκ Γκουοάν, με την οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Κίνας, ενώ είχε και μια μικρή θητεία στη Μακάμπι Χάιφα το 2014. 

Επέσρεψε και πάλι στο Πεκίνο, όπου τη σεζόν 2015-2016 ανέλαβε την Μπεγίνγκ Εντερπράισες, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Από τον Δεκέμβρη του 2016 δεν είχε ομάδα, παρόλο που στη Σερβία θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους προπονητές της χώρας. 

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, του αρέσει να παίζει ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας στο γήπεδο, με τις γραμμές ψηλά και πίεση σε όλο το γήπεδο, ενώ αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-4-2. 

Καταλυτικό ρόλο στο να καταλήξει ο ΠΑΟΚ στον 43χρονο Σέρβο, φέρεται πως έπαιξε η άποψη του Ζβόνιμιρ Βούκιτς, την οποία εξέφρασε στον Ιβάν Σαββίδη που έδωσε τη συγκατάθεση του στη συγκεκριμένη επιλογή και άναψε το «πράσινο φως» στον Μίχελ να προχωρήσει. 

Ο Βούκιτς, που είναι πολύ κοντά στον Ιβάν Σαββίδη, είχε υπάρξει συμπαίκτης με τον Στανόγεβιτς στην Παρτιζάν, ενώ αργότερα τον είχε προπονητή και μάλιστα έχουν κατακτήσει μαζί και ένα πρωτάθλημα Σερβίας. 

Πηγή:sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X