ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παναθηναϊκός: Δίδυμο τύπου Κατελάρη-Μπλατί Τουρέ για τον άξονα!

Θέλει ποδοσφαιριστές που ήξερε από την Ομόνοια ο Νταμπίζας

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Το αυτονόητο δεδομένο στον Παναθηναϊκό είναι ότι το «μνημόνιο» καλά κρατεί. Οι «πράσινοι» έχουν βγει μεν στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αγορές μετά από δύο μεταγραφικές περιόδους, πλην όμως τα οικονομικά μέσα που διαθέτουν είναι αν μη τι άλλο πενιχρά. Με συμβόλαια της τάξεως των 200.000-250.000 ευρώ ετησίως και δίχως να μπορούν να πληρώσουν ομάδες για αγορά ποδοσφαιριστών.

Ως εκ τούτου η πραγματικότητα επιτάσσει την αναζήτηση ψαγμένων περιπτώσεων χαμηλού κόστους με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποιότητα, προοπτική και προσωπικότητα.

Κοινώς «λαβράκια»…

Στο πλαίσιο της υπάρχουσας πραγματικότητας που δεν μπορεί να αλλάξει όσο παραμένει στα ηνία του συλλόγου ο Αλαφούζος, ο Νταμπίζας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τη μεταγραφική προεργασία του. Εχει ήδη «κυκλώσει» συγκεκριμένες περιπτώσεις, άλλες εφικτές κι άλλες που απαιτούν περισσότερο χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και το εάν υπάρχουν πράγματι συνθήκες υλοποίησης και σε συνεννόηση με τον Γιώργο Δώνη θα κινηθούν αναλόγως στην τελική μεταγραφική ευθεία.

Ειδικότερα για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, το ρεπορτάζ του SDNA αναφέρει ότι ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει ως σχέδιο την απόκτηση δύο παικτών με διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους και που θα συνθέσουν μαζί με τους Δημήτρη Κουρμπέλη και Χρήστο Δώνη την τετράδα των κεντρικών μέσων της επόμενης σεζόν.

Το «πακέτο» του διδύμου που έχει στο μυαλό του ο Νταμπίζας είναι του τύπου Κατελάρη-Μπλατί Τουρέ.

Ενας πιο αμυντικογενής αμυντικός μέσος δηλαδή, με επιθετικότητα στο μαρκάρισμα, σωματοδομή και φυσικά χαρακτηριστικά που θα υποστηρίζουν δύναμη, ύψος και ικανότητα στον αέρα. Ενα καθαρό 6άρι «σκύλο», με λιγότερες δημιουργικές αρετές, τύπου Κατελάρη. Κι ένας πιο δημιουργικός κεντρικός μέσος, με άρτια τεχνική κατάρτιση και χειρισμό της μπάλας, υψηλή αντίληψη και ικανότητα στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού, στοιχεία που εμπεριέχει στο ρεπερτόριό του ο διεθνής με την Μπουρκίνα Φάσο, Μπλατί Τουρέ.

Οι δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές είναι δεδομένο ότι κατέχουν περίοπτη θέση στο ραντάρ του Νταμπίζα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις δίπλα από τα συγκεκριμένα ονόματα. Στην περίπτωση του Μπλατί Τουρέ ο δρόμος είναι πιο βατός απ’ ό,τι του Κατελάρη. Ο μέσος της Κόρδοβα μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα, επιθυμεί να έρθει στον Παναθηναϊκό και να συνεργαστεί εκ νέου με τον Νταμπίζα, ενώ το κασέ του είναι στο οικονομικό πλαίσιο του «τριφυλλιού».

Στην περίπτωση του Φάνου Κατελάρη αντιθέτως χρειάζεται υπομονή και χρόνος για να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.
Ο Κατελάρης θέλει σαν τρελός να έρθει στον Παναθηναϊκό και θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να το επιτύχει, το συμβόλαιό του δεν αποτελεί πρόβλημα, ενώ η Ομόνοια βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε δύσκολη θέση, με συνέπεια τον εκνευρισμό της για τη στάση του παίκτη και την πρόταση του Παναθηναϊκού που εκφράστηκε και επικοινωνιακά.

Η Ομόνοια γνωρίζει άριστα ότι ο Κατελάρης έχει απορρίψει τρεις απόπειρες επέκτασης συμβολαίου και εάν εμμείνει στη θέση της κινδυνεύει να τον χάσει χωρίς το παραμικρό όφελος το επόμενο καλοκαίρι (από τον προσεχή Γενάρη ο Κύπριος αμυντικός μέσος μπορεί να υπογράψει όπου επιθυμεί).

Ακόμη κι εάν βρει άλλη πρόταση, πιο συμφέρουσα απ’ αυτή του Παναθηναϊκού, για να τον παραχωρήσει (φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ Λάρνακας), ο παίκτης μπορεί κάλλιστα να αρνηθεί και να στυλώσει τα πόδια, άρα η στάση του είναι καθοριστική στην εξέλιξη της υπόθεσης και αποτελεί ξεκάθαρα σύμμαχο των «πράσινων».

Ως εκ τούτου τα περιθώρια ελιγμού της κυπριακής ομάδας είναι ελάχιστα, με την ειδοποιό διαφορά ότι τέτοιες περιπτώσεις είθισται να «τραβάνε» χρονικά μέχρις ότου ξεκαθαρίσουν πλήρως…

Πηγή: sdna.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X