ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
10° Λευκωσία,
24 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

FIFA: Κάνει πίσω στα σχέδια περί Μουντιάλ ανά διετία

Η σθεναρή αντίσταση έφεραν την Παγκόσμια Ομοσπονδία σε δύσκολη θέση

24sports team

info@24sports.com.cy

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως αρχίζει να κάνει η FIFA σχετικά με τη διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δυο χρόνια.

Η σθεναρή αντίσταση που συνάντησε από τις περισσότερες ομοσπονδίες σε συνδυασμό με την γενική κατακραυγή των οπαδών έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Παγκόσμια Συνομοσπονδία που πλέον εξετάζει σοβαρά εναλλακτικές προτάσεις, εγκαταλείποντας μια και καλή τις ριζοσπαστικές ρυθμίσεις που ετοίμαζε για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δυο εξ αυτών μάλιστα έγιναν γνωστές από τον αντιπρόεδρο της FIFA, Βίκτορ Μοντιλιάνι, ο οποίος αποκάλυψε πως στη Ζυρίχη σκέφτονται την επιστροφή του Confederations Cup ή τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εθνών.

«To Confederations Cup ήταν μια διοργάνωση που δεν είχε ενθουσιάσει τους ανθρώπους, αλλά για κάποιες ομοσπονδίες αποτελούσε συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε ηπειρωτικές διοργανώσεις και στην διεθνή σκηνή. Πλέον έχουμε χάσει αυτόν τον κρίκο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καναδός, τονίζοντας πως ένας εκ των δυο θεσμών θα μπορούσε να διοργανώνεται ανάμεσα στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Πλέον μένει να φανεί αν όντως τα εμπόδια τελικά πείσουν τη FIFA να κάνει στροφή 180 μοιρών στα σχέδιά της περί Μουντιάλ ανά διετία και αντ΄αυτού να στρέψει το βλέμμα της σε κάποιο plan B που θα αντικαταστήσει την αρχική ιδέα.

Πηγή: Gazzetta.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση