ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πικέ σε Καταλανούς: «Μη βρίζετε την Ισπανία»! (vid)

Ο Ζεράρ Πικέ αγωνίστηκε στο φιλικό της Καταλονίας με τη Βενεζουέλα κι αντέδρασε όταν κάποιοι στο κοινό ξεκίνησαν να βρίζουν την Ισπανία

Οι σχέσεις του Ζεράρ Πικέ με το ισπανικό κοινό δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Εξάλλου, ο στόπερ της Μπαρτσελόνα είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας. Γι’ αυτό και αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους συμπατριώτες του. Όσο αγωνιζόταν στην εθνική Ισπανίας δεν ήταν λίγες οι φορές που αποδοκιμάστηκε έντονα σε παιχνίδια της ομάδας. Πάντως, και ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να τους… πικάρει όποτε μπορεί.

Το καλοκαίρι αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα της χώρας του, μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ, αλλά και του τεταμένου κλίματος. Παρόλα αυτά αγωνίζεται κανονικά μ’ εκείνη της Καταλονίας. Μάλιστα, έπαιξε και 50 λεπτά στη φιλική νίκη της επί της Βενεζουέλας (2-1) τη Δευτέρα (25/3). Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης το κοινό του «Μοντιλίβι» στη Ζιρόνα ξεκίνησε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, κάποιο Καταλανοί φώναζαν εν χορώ: «Τι πουτ@@@ που είναι η Ισπανία».

Μπορεί ο Πικέ να μην τα πηγαίνει καλά με τους Ισπανούς, αλλά μόλις αντιλήφθηκε τα συνθήματα αυτά αντέδρασε κι έκανε νόημα σε όσους τα τραγουδούσαν να σωπάσουν.

«Τους έκανα νόημα να σωπάσουν γιατί πρέπει να δείχνουν το καλό παράδειγμα. Η έλλειψη σεβασμού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», δήλωσε μετά τη λήξη του ματς ο Πικέ, ο οποίος απέδειξε πως αν και οι σχέσεις του με το ισπανικό κοινό δεν είναι και οι ιδανικές, τους σέβεται.

 

EURO 2020: Τελευταία Ενημέρωση

Επιμένει η Σερβία

Επιμένει η Σερβία

Οι «πλάβι» πέρασαν με 3-1 από το Λουξεμβούργο και βρίσκονται στο κατόπι της Πορτογαλία
 |  EURO 2020
X