ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Euro2020: Ιδού η χειρότερη 11άδα της πρώτης φάσης

Παρατάσσοντας φουλ επιθετικό σχήμα που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα επέλεγε ένας λογικός προπονητής

24sports team

info@24sports.com.cy

Ωραία και συναρπαστικά ματς, συγκινήσεις, καρδιοχτύπια, μεγάλους πρωταγωνιστές, αλλά και μεγάλες απογοητεύσεις είχε έως τώρα το Euro 2020.

Η ελλαδική ιστοσελίδα Sport-fm.gr αναδεικνύει τη χειρότερη ενδεκάδα -τηρουμένων των αναλογιών- της πρώτης φάσης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η οποία απαρτίζεται κατά βάση από ποδοσφαιριστές που παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών.

Παρατάσσοντας φουλ επιθετικό σχήμα που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα επέλεγε ένας λογικός προπονητής, καθώς έχει τρεις καθαρούς επιθετικούς. Ωστόσο, δεν γινόταν να μην χωρέσουν Χάρι Κέιν, Άλβαρο Μοράτα και Μπουράκ Γιλμάζ.

Τερματοφύλακας – Μάρτιν Ντουμπράβκα (Σλοβακία)

Όσο κι αν μοιάζει οξύμωρο σε ένα σημαντικό μέρος του Euro 2020 ήταν καλός και ίσως η συγκεκριμένη επιλογή να ξενίζει, αλλά στα κρίσιμα τα έκανε… μούσκεμα. Έχει προβεί σε αρκετές δύσκολες επεμβάσεις. Ωστόσο, κατάφερε να τσαλακώσει αρκετά την εικόνα του. Απέναντι στη Σουηδία έκανε το πέναλτι (ανατρέποντας τον Κουάισον), μέσω του οποίου πέτυχε το νικητήριο γκολ ο Φόρσμπεργκ, ενώ ακολούθησε το… εφιαλτικό ματς με την Ισπανία. Μέχρι το 30’ παίζει μόνος του την ομάδα του Ενρίκε, που δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ. Ωστόσο, τα γκρέμισε όλα σε μια στιγμή! Σημείωσε πιθανότατα το πιο φθηνό αυτογκόλ στην ιστορία των Euro και στη συνέχεια δεν υπήρξε γυρισμός. Οι Ίβηρες δεν κοίταξαν άλλο πίσω και κυριάρχησαν, με τον ίδιο να μην καταφέρνει να ορθοποδήσει από το 1-0 και μετά, παραπατώντας σχεδόν σε κάθε φάση. Δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω…

Δεξί μπακ – Σιμ Βρσάλικο (Κροατία)

Είναι παίκτης με παραστάσεις, ποιότητα και τρεξίματα, που μπορεί να βοηθήσει μπροστά και πίσω. Ωστόσο, στην πρώτη φάση πέρασε σχεδόν απαρατήρητος από το Euro 2020. Στα ματς με Αγγλία και Τσεχία δεν πήρε καλό βαθμό με αποτέλεσμα να μείνει στον πάγκο στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Σκωτία, στο οποία η Hrvatska επικράτησε 3-1 με ηγέτη τον Μόντριτς και συνέχισε στη διοργάνωση. Σίγουρα, ο Ντάλιτς είχε και έχει υψηλότερες προσδοκίες από τον 29χρονο μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στόπερ – Ματς Χούμελς (Γερμανία)

Τέλος καλό, όλα καλά για τους Γερμανούς, οι οποίοι καρδιοχτύπησαν και στο τέλος προκρίθηκαν. Επιθετικά βρήκαν λύσεις, παρότι δεν ήταν τόσο κυρίαρχοι όσο τους έχουμε συνηθίσει, αλλά αμυντικά είχαν θέματα. Ειδικότερα κόντρα στην Ουγγαρία δεν το περιμέναμε. Αυτό το γεγονός οφείλεται στη συνολική της λειτουργία, αλλά και στον Ματς Χούμελς, ο οποίος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και δεν είναι μόνο το αυτογκόλ που σημείωσε με τη Γαλλία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι επιθετικά στις στατικές φάσεις εμφανίστηκε πιο συνεπής, συγκριτικά με την παρουσία του στα μετόπισθεν.

Στόπερ – Μερίχ Ντεμιράλ (Τουρκία)

Βάσει αριθμών η Τουρκία είχε μαζί με τη Βόρεια Μακεδονία τη χειρότερη άμυνα του Euro 2020, δεχόμενη οκτώ γκολ σε τρεις αναμετρήσεις. Σε έναν όμιλο με την Ιταλία, αλλά και απέναντι σε δύο ομάδες ίδιου επιπέδου. Σίγουρα, φέρει ευθύνη και ο Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος είχε 24 εμφανίσεις φέτος με τη Γιουβέντους, αλλά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν αρνητικός και ίσως αν δεν έκανε καλή δουλειά κάτω από τα δοκάρια ο Ουγκουρτζάν Τσακίρ να είχε βρεθεί σε πιο δεινή θέση η ομάδα του. Η Τουρκία απογοήτευσε και σίγουρα ο Ντεμιράλ ήταν από τους παίκτες που πήραν κάτω από τη βάση.

Αριστερός μπακ – Βιτάλι Μικολένκο (Ουκρανία)

Δεν είναι από τους παίκτες της συγκεκριμένης ενδεκάδας με μεγάλη εμπειρία, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή 22 ετών. Αν και έχει παραστάσεις (με λίγες συμμετοχές) σε Champions League και προκριματικά, όπως και στο Europa League. Με την εθνική Ουκρανίας πάντως δεν έχει παίξει σε μεγάλη διοργάνωση. Ωστόσο, ήταν ένα κακό τουρνουά για τον Βιτάλι Μικολένκο. Ειδικά στην αναμέτρηση με την Ολλανδία απέναντι από τον Ντάμφρις πέρασε ένα… εφιαλτικό βράδυ, με τον μπακ της Αϊντχόφεν, που, πάντως, κάνει εξαιρετικό Euro, να… οργώνει από εκείνη την πλευρά.

Κεντρικός χαφ – Μάρεκ Χάμσικ (Σλοβακία)

Είναι ό,τι πιο αστραφτερό διέθετε το ρόστερ της Σλοβακίας σε αυτό το Euro και σίγουρα και ο Στέφαν Τάρκοβιτς περίμενε από τον νυν άσο της Νάπολι και νυν της Γκέτεμποργκ να ηγηθεί, έστω και στα 33 του, ώστε να… τραβήξει τη Σλοβακία στην επόμενη φάση. Ωστόσο, δεν το έκανε. Όχι ότι ήταν κάκιστος, όπως άλλοι παίκτες της συγκεκριμένης ενδεκάδας, αλλά σίγουρα δεν έδωσε το κάτι παραπάνω σε κανένα από τα τρία ματς (μόνο κόντρα στην Πολωνία ήταν θετικός), αν και έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να το κάνει.

Κεντρικός χαφ – Μπρούνο Φερνάντες (Πορτογαλία)

Με τη ΦΟΒΕΡΗ (και αρκετά απαιτητική) σεζόν που έκανε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία είχε 28 γκολ και 17 ασίστ σε 58 ματς, έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη. Ωστόσο, έως τώρα έχει φανεί πολύ κατώτερος των προσδοκιών, έως και… άφαντος. Η αιχμηρή τοποθέτηση του Μουρίνιο (που είπε ότι με αυτόν στη σύνθεσή της η Πορτογαλία παίζει με 10) έχει δόση υπερβολής, αλλά και δόση αλήθειας. Η ομάδα του Σάντος διαθέτει ηγέτες, αλλά σίγουρα έχει ανάγκη το καλό πρόσωπο του άσου των «κόκκινων διαβόλων», που με αυτήν την εικόνα πιο πολύ πρόβλημα αποτελεί, παρά ποιοτική λύση.

Δημιουργικός χαφ/Εξτρέμ – Μπερνάντο Σίλβα (Πορτογαλία)

Σκιά του καλού του εαυτού ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη φάση του Euro 2020. Με τους «Πολίτες» πήρε πολύ καλό βαθμό, πραγματοποιώντας την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του, έχοντας 5 γκολ και 9 ασίστ σε 45 ματς. Κάνοντας γενικότερα πολύ καλή δουλειά. Στο Euro 2020 όμως μοιάζει αγνώριστος, πιθανόν να έχει αδειάσει και το ντεμπόζιτο. Σε όλα τα ματς ήταν βασικός, αλλά σε κανέναν εκ των διακριθέντων και σε κανένα δεν έβγαλε ολόκληρη την αναμέτρηση. Αυτό κάτι δείχνει. Μάλιστα, στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία οι Πορτογάλοι ξεμπλόκαραν επιθετικά όταν αντικαταστάθηκε. Μας έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλότερα στάνταρ.

Επιθετικός – Χάρι Κέιν (Αγγλία)

Σε πολύ χαμηλά στάνταρ κινήθηκε στην πρώτη φάση ο Άγγλος. Από έναν φορ του επιπέδου του, που, μάλιστα, έχει στο μυαλό του να τσιγκλήσει μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ ώστε να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη (και όχι άδικα), περιμένεις πολλά περισσότερα. Δεν βρήκε ούτε μια φορά δίχτυα, χάνοντας, μάλιστα και ένα… άχαστο κόντρα στην Κροατία. Εκτός από «άσφαιρος» παρουσιάστηκε γενικότερα ακίνδυνος, ενώ πρόκειται για έναν επιθετικό που ξέρει καλά να «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του, αλλά ούτε σε αυτό το κομμάτι ήταν καλός. Θα έχει δεύτερη ευκαιρία ώστε να ρεφάρει αφού τα « τρία λιοντάρια» προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Για να δούμε…

Επιθετικός – Άλβαρο Μοράτα (Ισπανία)

Έχει εμφανιστεί πολύ «λίγος» σε αυτό το Euro. Έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να σταθεί στο πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά στα τρία πρώτα ματς του τουρνουά δεν το έδειξε, αν και δεν βρήκε απέναντί του μεγαθήρια. Εν αντιθέσει με τον Κέιν, ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 1-0 κόντρα στην Πολωνία. Ωστόσο, έδωσε περισσότερες αφορμές για αρνητικά σχόλια. Κακές στιγμές έχουν όλοι, αλλά σαν να μαζεύτηκαν αρκετές για τον 28χρονο άσο. Όπως το τετ-α-τετ κόντρα στη Σουηδία, αστοχώντας σε κενή εστί απέναντι στην Πολωνία έπειτα από το χαμένο πέναλτι του Μορένο. Ακόμα και στο πάρτι με τη Σλοβακία το όνομά του έλειψε από τον πίνακα των σκόρερ, παρότι υπήρχαν πέντε διαφορετικά, ενώ σε ένα τόσο κρίσιμο ματς έχασε πέναλτι στο 0-0. Ευτυχώς για τη «φούρια ρόχα» και τον ίδιο, δεν το πλήρωσαν…

Επιθετικός – Μπουράκ Γιλμάζ (Τουρκία)

Ανώμαλη προσγείωση για τον Τούρκο επιθετικό. Έπειτα από μια φανταστική σεζόν σε συλλογικό επίπεδο, στην οποία οδήγησε τη Λιλ στο τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, έχοντας 16 γκολ και 5 ασίστ σε 28 ματς, ήρθε ένα κάκιστο Euro, μέσω του οποίου τσαλάκωσε την εικόνα του. Σε όμιλο με ξεκάθαρο φαβορί την Ιταλία και δύο αντιπάλους (Ουαλία, Ελβετία) στα δικά τους κυβικά, οι γείτονες τερμάτισαν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι με 0 βαθμούς. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την απογοητευτική τους παρουσία φέρει και ο 35χρονος επιθετικός, ο οποίος όχι μόνο δεν την πήρε από το χέρι, αλλά ήταν αρνητικότατος, δεν σκόραρε (σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία κόντρα στην Ουαλία) και αρκετές περιπτώσεις μετέφερε τον εκνευρισμό του και στους συμπαίκτες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
X
X