ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μέχρι 3 Αυγούστου η δήλωση των «Ευρωπαίων»

Για τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα παίξουν στο Europa League

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Ένα μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από την διακοπή των πρωταθλημάτων είναι και η ημερομηνία δήλωσης των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τις χώρες στο Τσάμπιονς λιγκ και Γιουρόπα λιγκ.

Ήταν ένα ζήτημα που υπήρχε, εάν και εφόσον δεν ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα. Με βάση την χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ξεκαθάρισε και αυτό το θέμα, δίνοντας παράταση.

Βασικά, η ΟΥΕΦΑ έχει βάλει στο τραπέζι τρία σενάρια στις χώρες, έτσι ώστε, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους.

Το πρώτο και πιο αισιόδοξο σενάριο είναι η επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων στα μέσα Μαΐου, το δεύτερο σενάριο για αρχές Ιουνίου και το τρίτο στα μέσα προς τέλη του Ιούνη.

Σε κάθε σενάριο, διαφοροποιείται ανάλογα και η ημερομηνία δήλωσης των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την κάθε χώρα στην Ευρώπη. Η τελική ημερομηνία είναι στις 3 Αυγούστου, συνεπώς όλες οι χώρες έχουν περιθώριο μέχρι την συγκεκριμένη μέρα.

Να σημειώσουμε ότι η ΟΥΕΦΑ δίνει αυτή την παράταση, με σκοπό να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα των χωρών, εάν βεβαίως το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ως σενάριο η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και ούτε εισηγήσεις έδωσε στις χώρες μέλη της, για το τι θα πράξει στα πρωταθλήματα τους.

Επιπλέον, η ΟΥΕΦΑ άρχισε να μελετά και το καλεντάρι της επόμενης χρονιάς, για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη αλλαγή στην έναρξη του EURO.

Συνεπώς, το καλεντάρι της νέας σεζόν θα διαμορφωθεί ανάλογα με τους διαθέσιμους μήνες που θα υπάρχουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ονησίφορος Σταύρου

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση