ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λίβερπουλ - Ατλέτικο: Ο δήμαρχος του λιμανιού θίγει ξανά την «ζημιά»

Ισχυρίζεται ότι η διεξαγωγή του αγώνα συνδέεται με τα αυξημένα κρούσματα στο Λίβερπουλ

Ο δήμαρχος της Περιφέρειας του Λίβερπουλ ζήτησε έρευνα για το κατά πόσον θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί ο αγώνας στο Άνφιλντ τον Μάρτιο. Καθώς υπήρχαν ήδη έντονες ανησυχίες ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό τοπικών κρουσμάτων κορωνοιού.

Στον αγώνα της Λίβερπουλ εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Άνφιλντ στις 11 Μαρτίου, για την φάση των δεκαέξι το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με 52.000. Το σημείο που χρήζει αναφοράς είναι το ότι οι Ισπανοί ξεπερνούσαν τις τρεις χιλιάδες, την ίδια ώρα που η Ιβηρική Χερσόνησος είχε ήδη τεθεί σε ισχύ μερικό κλείδωμα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν άσκησε βέτο στο πιο πάνω παρόλο που δέκα μέρες αργότερα επέβαλε περιορισμό στις μαζικές συγκεντρώσεις. Με το όλο θέμα να προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο μεγάλο νησί όσο και σ’ όλη την Ευρώπη, καθώς εν μέρει ο προθυπουργός της χώρας έκανε «τούμπα» σε όσα υποστήριζε.

Μετά από όλα αυτά ο Steve Rotheram είπε στο BBC Sport ότι απαιτείται ανεξάρτητη έρευνα για πιθανή σύνδεση με την αύξηση των περιπτώσεων στο Λίβερπουλ από τότε.

Αναλυτικά όσα ανάφερε:

« Εάν οι άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό ως άμεσο αποτέλεσμα μιας αθλητικής εκδήλωσης που πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να λάβει χώρα, αυτό είναι σκανδαλώδες. Αυτό δεν θέτει μόνο εκείνους τους ανθρώπους σε κίνδυνο, αλλά και το προσωπικό της πρώτης γραμμής στο NHS και άλλους στις οικογένειές τους που μπορεί να έχουν κολλήσει. Έχουμε δει μια αύξηση στην καμπύλη μόλυνσης, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα 1.200 άτομα στο Λίβερπουλ να προβληθούν από τον covid 19.»

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 246 άτομα έχουν πεθάνει κορωνοϊό στα νοσοκομεία NHS του Λίβερπουλ.

Εν τω μεταξύ, η Μαδρίτη είναι μία από τις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από την Ευρώπη και η Ισπανία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν συνεχεία ο δήμαρχος του Λίβερπουλ ανάφερε:

« Πρέπει να διερευνηθεί για να διαπιστωθεί εάν ορισμένες από αυτές τις μολύνσεις οφείλονται απευθείας στους οπαδούς της Atletico. Υπήρχαν πόλεις με πολλά κρούσματα και η Μαδρίτη ήταν μία από αυτές. Δεν τους επιτρεπόταν να συγκεντρωθούν στη χώρα τους, αλλά 3.000 από αυτούς ήρθαν στη δική μας, και ενδεχομένως να έχουν εξαπλώσει τον ιό. Επομένως, πρέπει να γίνει μελέτη και χρειάζεται η κυβέρνηση να αναλάβει κάποια ευθύνη.»

Ως στοιχείο να αναφέρουμε ότι μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει επίσημα ότι αυτός ο αγώνας επιδείνωσε την κατάσταση, αλλά ακριβώς το ίδιο λέγεται και για την καθυστερημένη λήψη των μέτρων. Μην ξεχνάμε πως τις αμέσως επόμενες μέρες (12-15 Μαρτίου) έγιναν κανονικά το μεγάλο ιπποδρομιακό ραντεβού της χρονιάς, αυτό του Τσέλτεναμ, με 251.000 ανθρώπους να δίνουν το παρών σε τέσσερα 24ωρα.

Οι επόμενες μέρες θα καθορίσουν το κατά πόσο θα κινηθεί νομικά ο πρόεδρος του Λίβερπουλ έναντι της κυβέρνησης. Το μόνο δεδομένο είναι ότι στην Αγγλία άργησαν αρκετά να αντιληφθούν το μέγεθος και την σοβαρότητα της κατάστασης.

Πηγή: bbc.com

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X