ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

This is Anfield! (vid-pics)

Πραγματοποιώντας μια τρομερή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, η Λίβερπουλ νίκησε με 2-0 την Τότεναμ στο Άνφιλντ. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μανέ ο οποίος πέτυχε και τα δυο γκολ της ομάδας του. Αυτή είναι η πρώτη νίκη των «κόκκινων» μέσα στο 2017.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε στους 49 βαθμούς και έπιασε την Μάντσεστερ Σίτι στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι «κόκκινοι» βρίσκονται 10 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την Τσέλσι.

Καταδικαστική ήττα για την Τότεναμ που θα μείνει 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή εάν κερδίσει αύριο η ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Πλέον έχει συγκάτοικο στην δεύτερη θέση, τη συμπολίτισσα Άρσεναλ.

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο και περιόρισε την Τότεναμ σε παθητικό ρόλο. Οι «κόκκινοι» μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν με ένα γρήγορο γκολ τους «πετεινούς».

Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 10ο λεπτό για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Μίλνερ έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυνομένων. Στο 13’ ο Αλντερβάιρελντ έβαλε το πόδι και απόκρουσε την τελευταία στιγμή το σουτ του Κουτίνιο. Η Λίβερπουλ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 16ο λεπτό με τον Μανέ, οποίος δέχτηκε μια εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Βαϊνάλντουμ. Ο Σενεγαλέζος βρέθηκε απέναντι από το Γιορίς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μανέ χτύπησε ξανά για τη Λίβερπουλ, δίνοντας προβάδισμα δυο γκολ στην ομάδα με κοντινό σουτ. Ο Φιρμίνιο έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Γιορίς απόκρουσε ασταθώς. Ο Μανέ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα με δύναμη στα δίχτυα.

Στο 22’ ο Σενεγαλέζος «άγγιξε» το χατ-τρικ όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Στο 23’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανάγκασε τον Γιορις ανάγκασε τον Γιορίς σε μια σωτήρια επέμβαση.

Η καλύτερη φάση της Τότεναμ στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 26ο λεπτό. Ο Σον έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση όμως η Μινιολέ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 32’ με ένα πλασέ του Κουτίνιο το οποίο μπλόκαρε ο Γιορίς. Η Λίβερπουλ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο τερμάτων.

Στην επανάληψη η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε πολύ σωστή διαχείριση και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Τότεναμ. Οι «πετεινοί» είχαν μια ανούσια κατοχής της μπάλας και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μινιολέ. Το 2-0 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΤΟΤΕΝΑΜ 2-0

Γκολ: 16’, 18’ Μανέ,

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λούκας (81’ Κλάβαλ), Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Μανέ (91’ ‘Αρολντ), Κουτίνιο (78’ Έμρε Τσαν), Φιρμίνο.

Τότεναμ (Ποκετίνο): Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Ντεμπελέ (77’ Σισόκο), Γουανιάμα, Άλι, Έρικσεν (68’ Γουίνκς), Σον (82’ Γιάνσεν), Κέιν.

Κίτρινες κάρτες: Χέντερσον, Μάτιπ, Μίλνερ – Σον, Κέιν, Γουίνκς, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση