ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόστιμο από τη FIFA στην Άρσεναλ για τον Άκπομ!

Σχεδόν δυο χρόνια μετά την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, η FIFA επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 37.000 ευρώ στην Άρσεναλ, καθώς όρισε διαφορετικό ποσοστό μεταπώλησης για αγγλικές ομάδες από ότι για κλαμπ εκτός Νησιού!

Πρόστιμο 37.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Άρσεναλ, εξαιτίας της ρήτρας που έβαλε όταν πούλησε τον Τσούμπα Άκπομ στον ΠΑΟΚ.

Και αυτό διότι η Άρσεναλ συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ να εισπράξει το 40% του ποσού εάν ο Άκπομ πωληθεί από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης σε ομάδα εντός Αγγλίας, ενώ σε άλλη περίπτωση το ποσοστό θα είναι 30%.

Το παραπάνω γεγονός για την FIFA θεωρείται ως άνισο, ενώ πέρα από τον Άκπομ, το πρόστιμο αφορά και την περίπτωση του Τζοέλ Κάμπελ, που πήρε μεταγραφή το ίδιο καλοκαίρι στην Φροζινόνε.

Χαρακτηριστικά, το πόρισμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας σημειώνει πως: «Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA θεωρεί ότι οι σχετικοί όροι αναμφίβολα χορηγούν στην Άρσεναλ την ικανότητα να επηρεάσουν τις σχέσεις εργασίας και τα μεταγραφικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανεξαρτησία, την πολιτική και τις επιδόσεις των ομάδων του ΠΑΟΚ και της Φροζινόνε».

 

Πηγή: sdna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X