ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι «Βίκινγκς» μας στέρησαν το χρυσό

Με απολογισμό δυο νίκες και δυο ήττες που συνιστά απώλεια του χρυσού μεταλλίου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης του Λουξεμβούργου η Εθνική Γυναικών. Η ομάδα μας έχασε από την Ισλανδία στο φινάλε της διοργάνωσης στη σάλα Coque με 1-3 σετ και εξασφάλισε τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο.

Οι τέσσερεις απουσίες (Κ. Ζακχαίου, Ι. και Ε. Λεωνίδου και Σ. Μανίταρου), αλλά και η απαγόρευση συμμετοχής της Βερόνικα Χουντίμα στοίχισαν αφάνταστα στην Εθνική, άνκαι η δωδέκαδα που πέταξε στο «Μεγάλο Δουκάτο» τα έδωσα όλα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η νίκη που πέτυχε η Ισλανδία επί του Λουξεμβούργου το Σάββατο έβαλε «φωτιά» στον ‘Ομιλο και στέρησε το χρυσό από την ομάδα μας.

Ο αγώνας

Το άγχος κυρίευσε τις διεθνείς μας στην έναρξη του αγώνα με συνέπεια να βρεθούν πίσω στο σκορ με 00-06 αφού δεν λειτουργούσε τίποτα καλά ούτε στην υποδοχή, ούτε στην επίθεση. Ούτε μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ είδαμε βελτίωση με συνέπεια οι Ισλανδές να ξεφύγουν με 01-10. Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στη συνέχεια με την Εθνική να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα αφού οι «Βίκινγκς» διστηρούσαν απόσταση ασφαλείας 06-16.
Σε εκείνο το σημείο, άνκαι οι Ισλανδές έλεγχαν τον αγώνα η ομάδα μας βρήκε μπλοκ και πήρε ψυχολογία μειώνοντας σε 13-18. Η υπερπροσπάθεια όμως δεν ήταν αρκετή αφού άνκαι πλησιάσαμε στους τρεις πόντους 18-21 δεν ολοκληρώσαμε την ανατροπή χάνοντας το σετ με 20-25 σε 25 λεπτά. Το 0-1 υπέρ της Ισλανδίας ήταν γεγονός.

Άλλη εικόνα

Αλλιώτικη ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ με τις κοπέλες του Π. Πατσιά να μπαίνουν φουριόζες και αφού διόρθωσαν τα λάθη που έγιναν στο ξεκίνημα και στοίχισαν το πρώτο σετ προηγήθηκαν 06-02 και 08-03. Οι Ισλανδές δεν το έβαλαν κάτω με σερί 00-03 και μια λάθος υποδοχή της Χατζηκωνστάντα μείωσαν σε 06-08. Το δεύτερο σετ είχε κυπριακή απόχρωση αφού αναγκάσαμε τις Ισλανδές σε λάθη σε όλους τους τομείς, χαλάσαμε την υποδοχή τους, ενώ είχαν προβλήματα στο σέρβις. Η Εθνική προηγήθηκε 08-16 δείχνοντας έτοιμη να καθαρίσει το σετ. Η ομάδα μας πήρε μέσα από την εμφάνισή της αυτοπεποίθηση και έβγαλε ωραία τελειώματα (βλέπε Χαραλάμπους) και αύξησε σε νταμπλ – σκορ 09-18. Η Εθνική δεν κοίταξε πίσω και ούτε οι συνεχείς αλλαγές του Ιταλού  κόουτς των Ισλανδών  Ντανιέλε Καπριότι άλλαξαν τα δεδομένα. Η Κύπρος κέρδισε σε 24 λεπτά 25-15 ισοφάρισε σε 1-1 τον αγώνα και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.

Τα συμπτώματα

Συμπτώματα του πρώτου σετ παρατηρήθηκαν στο τρίτο με την Εθνική να αιφνιδιάζεται και να χάνει 01-05. Μετά το τάιμ – άουτ του Π. Πάτσιά η Εθνική ανέκαμψε και μείωσε 06-08. Ωστόσο, δεν είχαμε σταθερή απόδοση με συνέπεια οι Ισλανδές να το εκμεταλλευτούν να προηγηθούν 06-11 και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ 11-16. Οι παίκτριές μας κυνηγούσαν την Ισλανδία και βρέθηκαν να χάνουν 13-19 σε κρίσιμο σημείο του σετ.
Το πείσμα που έβγαλαν οι διεθνείς και οι προσπάθειες των Χαραλάμπους, Ιορδάνους και ένας άσος της Ιωαννου μας έφερε στο -3 18-21. Δυστυχώς όπως και στο πρώτο σετ η ανατροπή δεν ήλθε ποτέ με την Εθνική να χάνει 19-25 σε 27 λεπτά και να μένει πίσω στο σκορ 1-2. Το τέταρτο σετ απέκτησε πλέον άλλη … διάσταση.

Αποφασισμένες αλλά…

Αποφασισμένες μπήκαν οι διεθνείς μας στο τέταρτο σετ, όμως η Ισλανδία δεν αιφνιδιάστηκε γι’αυτό οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ 08-08. Οι Ισλανδές μας ανάγκασαν σε κακές άμυνες με συνέπεια να βρεθούμε πίσω στο σκορ 09-12. Η Εθνική ηρέμησε βρήκε λύσεις και με μπλοκ της Χατζηκωνστάντα ισοφάρισε 13-13. Ωστόσο, το τελικό κλικ στις φάσεις ήταν με τις Ισλανδές που πήγαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ προηγούμενες με 14-16.
Με δεδομένο ότι ούτε το μπλοκ δούλεψε όπως έπρεπε η ομάδα του Ντ. Καπριότι προηγήθηκε 14-18. Οι παίκτριές μας όμως άσκησαν νέα πίεση και με σερί 03-01 μείωσαν σε 18-19. Τελικά όμως οι Ισλανδές ήταν ανώτερες και κέρδισαν με 21-25 κερδίζοντας τον αγώνα με 1-3 σετ.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (ΝΤ. ΚΑΠΡΙΟΤΙ): Βιφκουσντότιρ, Σβαναρστότιρ, Σιγκουρσντατότιρ, Γκρεντασντότιρ, Καρλσντότιρ, Λίμπερο: Μντόρστοτιρ, Μτσοκολσντότιρ – Αλλαγές: Eιρκσντότιρ, Γκουναρσντότιρ, Ειναρστότιρ.

ΚΥΠΡΟΣ (Π.ΠΑΤΣΙΑΣ): Ιωάννου, Ιορδάνους, Σταυρινίδου, Ζεμπύλα, Χατζηκωνστάντα, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Δαϋίδ, Μοσφιλιώτη. Αλλαγές: Στυλιανού, Κακουρή, Χατζηχριστοδούλου.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση