ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα έδωσε όλα αλλά έχασε

Με ήττα αποχαιρέτισε την Τσεχία και την προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών η Εθνική ομάδα. Στον πέμπτο και τελευταίο μας αγώνα χάσαμε με 3-2 σετ από τη Σουηδία στο Sport Hall for Indoor Games του Κάρλοβυ Βάρυ και με μια νίκη και τέσσερεις ήττες τερματίσαμε στην 5η θέση.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που αρχίζουν την Τρίτη στο Σαν Μαρίνο και η Εθνική τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναχωρεί από την Τσεχία για το Ρίμινι της Ιταλίας. Η ομάδα μας τα έδωσε όλα προηγηθήκαμε με 2-0, αλλά δεν αντέξαμε και χάσαμε στο τάι – μπρέικ.

Εντυπωσιακή η Εθνική μας μπήκε φουριόζα στον αγώνα και παίζοντας σύμφωνα με τις δυνατότητές της κέρδισε το πρώτο σετ 19-25 κάνοντας το 0-1. Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τη Σουηδία καλύτερη στα αρχικά στάδια και να προηγείται, αλλά την Εθνική μας να ανακάμπτει και να παίρνει το προβάδισμα 22-23. Τελικά, μετά από μάχη κερδίσαμε 27-29 και προηγηθήκαμε με 0-2 σε κρίσιμο σημείο.

Μετά από ένα φοβερό τρίτο σετ οι Σουηδοί μείωσαν σε 1-2. Αρχικά, οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν 10-05. Η Εθνική αντέδρασε έφερε το ματς στην ισορροπία για να κερδίσουν στους έξτρα πόντους οι Σουηδοί 27-25 σε 30 λεπτά.

Ισοδύναμο ήταν και το τέταρτο σετ με τους Σουηδούς να κερδίζουν 16-14. Οι Σουηδοί είχαν το πάνω χέρι αφού αύξησαν σε 21 -18 σε ένα κρίσιμο στάδιο του σετ.  Οι Σκανδιναβοί τελικά κέρδισαν το σετ με 25-21 και μα ισοφάρισαν σε 2-2 οδηγώντας το παιχνίδι σε ταί – μπρέικ.

Μετά τα αρχικά στάδια στο πέμπτο σετ οι Σουηδοί πήραν τα ηνία εξασφάλισαν διαφορά τριών πόντων 13-10,  αλλά  Εθνική πάλεψε όσο είχε δυνάμεις επανήλθε αλλά έχασε 15-13 σε 17 λεπτά και τον αγώνα με 3-2 σετ.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γ. ΙΣΑΚΣΟΝ): Γκούσταφσον, Αχρεμαρκ, Πέτερσον, Σάντμπεργκ,Λίντμπεργκ, Έρικσον Α. – Λίμπερο: Τέγκενροτ, Ερικλσον Γ. – Αλλαγές: Eγκστραντ,Ντ. Πέτερσον, Λινκ.

ΚΥΠΡΟΣ(Β. ΚΟΥΤΟΥΛΕΑΣ): Οικονομίδης, Κνέζεβιτς, Αλεξίου, Αποστόλου,Αχ. Πετρακκίδης, Παπαδόπουλος, Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου  - Αλλαγές: Kοντός.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι: Μάρτσιν Χέρμπικ από την Πολωνία και Ντόμπρομιρ Ντόμπρεφ από τη Βουλγαρία.

 

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X