ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν τα κατάφερε η Ομόνοια

Η Ομόνοια τα έδωσε όλα αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πολύ καλής Βοϊβοντίνα αφού έχασε στην ρωσική ρουλέτα του τάι – μπρέικ με 2-3 σετ και πήρε τον πρώτο της βαθμό στο 2016 International Cyprus Volleyball Tournament. Αντίθετα, οι Σέρβοι με τη νίκη τους πήγαν στους τέσσερεις βαθμούς.


Oι μάχες στο φιλέ ξεχώρισαν από την αναμέτρηση.

Οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς και δείχνουν ότι και φέτος θα αποτελέσουν μια από τις πρωταγωνίστριες. Αύριο θα τα πουν με την Ανόρθωση στις 16:30 στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στην αυλαία του τουρνουά.

Ο αγώνας
Πολύ δυνατά μπήκε η Ομόνοια στον αγώνα και προηγήθηκε με 03-01. Η νεανική ομάδα της Βοϊβοντίνα αντέδρασε άμεσα και παίζοντας πολύ καλά από τον κεντρικό άξονα προηγήθηκε με 08-14.

Οι Σέρβοι συνέχισαν να παίζουν καλά, προηγήθηκαν με 10-18 αλλά η Ομόνοια προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι μειώνοντας σε 14-19 χάρις την άνοδο του Αχιλλέα Πετρακκίδη που άρχισε να τελειώνει φάσεις.. Οι Σέρβοι ψύχραιμοι «καθάρισαν» το σετ με 20-25 και πήραν προβάδισμα στον αγώνα με 0-1.

Στο δεύτερο σετ η Ομόνοια μπήκε και πάλι δυνατά και κατόρθωσε να προηγηθεί με 07 -02, αφού ανάγκασε σε λάθη τους Σέρβους. Με την πάροδο του σετ οι «κόκκινοι» του Νόβισαντ, ανέβηκαν και μείωσαν πάλι με αιχμή τους κεντρικούς τους σε 12-11. Ωστόσο, η Ομόνοια βρήκε λύσεις από τους αδελφούς Πετρακκίδη και τη σωστή οργάνωση του Λαμπ με συνέπεια να ξεφύγει με 17-13 και στη συνέχεια με 21-15 βγάζοντας θεαματικές φάσεις. Η Ομόνοια κατάφερε να πάρει το σετ με 25-21 και να ισοφαρίσει τον αγώνα σε 1-1.

Φοβερό σετ
Πόντο- πόντο άρχισε το τρίτο σετ με τους Σέρβους να μπαίνουν καλύτερα, αλλά την Ομόνοια με πολύ καλό τον Αποστόλου να τους ακολουθεί κατά πόδας. Μάλιστα, με άσσο του Λαμπ οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 08-07.

Το σετ πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, αφού καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Η Βοϊβοντίνα εκμεταλλεύτηκε δυο λάθη της Ομόνοιας και προσπέρασε με 13-15, αλλά οι «πράσινοι» με καρφί του Παφίτη ισοφάρισαν 15-15.

Οι Σέρβοι είχαν καλύτερες επιλογές και πήραν αέρα τεσσάρων πόντων 18-22, αλλά τίποτα δεν κρίθηκε. Η Ομόνοια με πολύ καλό τον Αχιλλέα Πετρακκίδη και καλές άμυνες με σερί 05-00 προηγήθηκε με καρφί του Παφίτη 23-22. Ωστόσο, οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος σέρβις του Καπνίση και ένα φοβερό μπλοκ που έβγαλαν και κέρδισαν το σετ με 24-26. Παράλληλα, εξασφάλισαν προβάδισμα με 1-2.

Ο τρόπος που χάθηκε το τρίτο σετ δεν επηρέασε την Ομόνοια που μπήκε καλύτερα στο τέταρτο και προσπέρασε 10-07 έχοντας καλή απόδοση. Ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον (σ.σ. υπήρξε διένεξη του Λαμπ με τον προπονητή της Βοϊβοντίνα Ν. Οσμάνακ), αλλά η Ομόνοια κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να το αυξήσει σε 18-12.

Έχοντας καλές επιλογές επιθετικά οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν το σετ με 25-20 και οδήγησαν τον αγώνα στο τάι – μπρέικ.

Στο τάι – μπρέικ οι δυο ομάδες ήταν ισοδύναμες και εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, με κύριο χαρακτηριστικό τις μάχες στο φιλέ. Στα μέσα του σετ οι Σέρβοι ξέφυγαν 08-10, χωρίς όμως να διατηρήσουν την πρωτοπορία αφού η Ομόνοια με καρφί του Άγγελου Αλεξίου ισοφάρισε 10-10. Η Βοϊβοντίνα ξέφυγε εκ νέου 11-14 για να κερδίσει το σετ με 12-15 και τον αγώνα με 2-3 μετά από ένα άστοχο σέρβις του Αποστόλου.

Αξιο αναφοράς ότι οι δυο ομάδες φωτογραφήθηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα μαζί. Η Βοϊβοντίνα το έπραξε αυτό και την Πέμπτη απέναντι στην Ανόρθωση στο «Θεμιστόκλειο».

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. Σάββα): Λαμπ. Α. Πετρακκίδης, Σ. Πετρακκίδης, Αποστόλου, Παφίτης, Αδάμου, Παπαχριστοδούλου -Λίμπερο. Αλλαγές: Αλεξίου, Καπνίσης.

BOIBONTINA (Ν. Οσμάνακ):Ίλισιτς, Πρέμοβιτς, Ράντοβιτς, Σίμιτς, Κουγοιούντινιτς, , Πέριτς, Πέροβιτς – Λίμπερο. Αλλαγές: Τοντόροβιτς, Πέτροβιτς.

Πηγή: ΚΟΠΕ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X