ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παγκόσμιες στην άμμο οι αδελφές Γιασουμή

Παγκόσμιες οι αδελφές Κατερίνα και Νατάσα Γιασουμή. Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση οι  δίδυμες αδελφές αμαζόνες της άμμου κέρδισαν το δίδυμο του Καναδά Semeniuk και Kucab με 2-1 μετά από ανατροπή και προκρίθηκαν στους 16 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Volley U19 στη Λάρνακα.

Οι δυο δίδυμες που είναι η αποκάλυψη των αγώνων παρά την ψυχρολουσία του πρώτου σετ όπου έχασαν με 12-21 επανήλθαν στο δεύτερο σετ και κέρδισαν με 21-18. Στο τάι –μπρέικ οι παίκτριες του Βαγγέλη Κουτουλέα έδειξαν ψυχικά αποθέματα και κέρδισαν με 15-09ι τον αγώνα με 2-1, μαζί και την πρόκριση.

Στο πρώτο σετ οι Καναδέζες μπήκαν εντυπωσιακά, σε αντίθεση με τις αδελφές Γιασουμή που δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο. Μοιραία οι Semeniuk και Kucab κέρδισαν εύκολα το σετ με 21 -12 και προηγήθηκαν στο σκορ με 0-1.

Όλα άλλαξαν στο δεύτερο σετ
Οι αδελφές Γιασουμή μπήκαν αλλαγμένες στο δεύτερο σετ και πείσμωσαν για την ισοφάριση. Οι Κύπριες παίκτριες βελτίωσαν τόσο την υποδοχή τους, όσο και το μπλοκ και διατηρούσαν σταθερά ένα μικρό προβάδισμα δυο πόντων (08-06, 14-12). Οι Καναδέζες πίεσαν, μείωσαν στον πόντο, αλλά οι δικές μας πιο ψύχραιμες κέρδισαν το σετ με 21-18 και ισοφάρισαν σε 1-1.

Τα έδωσαν όλα
Στο τάι- μπρέικ όπου κρίθηκε ο νικητής, οι αδελφές Γιασουμή τα έδωσαν όλα. Προηγήθηκαν 08-06 και ούτε η πεντάλεπτη διακοπή λόγω του τραυματισμού της Καναδέζας Kucab επηρέασε την Κατερίνα και την Νατάσα. Τελικά, το κυπριακό δίδυμο κέρδισε με 09-15, τον αγώνα με 1-2 σετ και την πρόκριση στις 16. Επόμενος αντίπαλος οι Αμερικανίδες Muret και Filippone στις 15:50.

Μετά τον αγώνα, οι Κατερίνα και  Νατάσα Γιασουμή μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφεραν ότι η νίκη ήλθε όταν άλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού τους στο δεύτεερο σετ και το τάι μπρέικ. Οι δυο αδελφές ανέφεραν ότι ο αγώνας ήταν δύσκολος , αλλά κατάφεραν να αντεπεξέλθουν. Όπως είπαν, το άγχος επηρέασε στα αρχικά στάδια του αγώνα, κάτι που το ξεπέρασαν στη συνέχεια.

Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής  Beach Volley Βαγγέλης Κουτουλέας ανέφερε ότι η επιτυχία των αδελφών Γιασουμή αποτελεί κάτι το εκπληκτικό και τεράστια επιτυχία για την Κύπρο, τόσο πληθυσμιακά όσο και πετοσφαιρικά, αφού κατακτήσαμε την 9η θέση.  Ο κ. Κουτουλέας ανέφερε ότι και οι τέσσερεις ομάδες της Κύπρου πήγαν πολύ καλά, έστω και εάν στερούνταν εμπειριών και προετοιμασίας.

Για τον αγώνα με τις Καναδέζες ο κ. Κουτουλέας ανέφερε ότι το εν λόγω δίδυμο δεν είναι πολύ δυνατό. Όπως είπε, «όταν χάσαμε το πρώτο σετ σχετικά εύκολα είπα στην Κατερίνα και τη Νατάσα ότι μπορούν να πάρουν τον αγώνα κάτι που έγινε».

Μιλώντας για την πορεία των υπόλοιπων παιδιών της Εθνικής, ο κ. Κουτουλέας ανέφερε ότι η Κατερίνα Ζακχαίου και Βασιλική Χ’’ Κωνστάντα έχασαν στις λεπτομέρειες σε δυο – τρεις φάσεις στον αγώνα με τις Αμερικανίδες. Όσον αφορά στα αγόρια, οι Αναστασιάδης – Σιαπάνης είναι πιο μικροί ηλικιακά και θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση Κ 18 που θα γίνει τον Αύγουστο στην Τσεχία, ενώ οι Παρλάς – Στρουγκάρεβιτς στήθηκαν σαν ομάδα τον τελευταίο μήνα.