ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ντάντε: Ο «Μίδας» του ΠΑΟΚ

Ντάντε Γκιμαράες Σάντος Ντο Αμαράλ ή αλλιώς Ντάντε. Ένα όνομα γνώριμο στους απανταχού λάτρεις του βόλεϊ. Ένας θρύλος! Τι να πρωτοπεί κανείς για τον σούπερ σταρ της Εθνικής Βραζιλίας...

Για έναν από τους καλύτερους βολεϊμπολίστες όλων των εποχών! Για έναν σύγχρονο Μίδα, που σε όποια ομάδα αγωνίζεται, σαρώνει τα τρόπαια! Και που φέτος θα έχουμε το προνόμιο να τον δούμε για ακόμα μια φορά στα Ελληνικά γήπεδα. Ο ΠΑΟΚ έκανε το ΜΠΑΜ και τον έφερε στη Θεσσαλονίκη! Τον Ντάντε! Τον παικταρά της «σελεσάο». Τον καλύτερο ακραίο όλων των εποχών. Και έτσι απλά το πρωτάθλημα πήρε φωτιά! Οι ισορροπίες άλλαξαν και οι Θεσσαλονικείς είναι το απόλυτο φαβορί. Με έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ της και ποια ομάδα δεν θα ήταν. Γιατί; Πολύ απλά γιατί έχει τον Ντάντε!

Μια απλή ματιά στο βιογραφικό του προκαλεί ίλιγγο... Πρωταθλήματα, Κύπελλα, CEVCup, μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Κύπελλα, Παναμερικούς, World League είναι μερικές από τις διακρίσεις του! Αλλά και σε ατομικό επίπεδο σαρώνει! Σχεδόν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση το όνομά του είναι ανάμεσα στους διακριθέντες και στους καλύτερους επιθετικούς. Και δικαιολογημένα, αφού γνωρίζει όσο κανένας τα μυστικά της θέσης, με τις αντίπαλες άμυνες και τα μπλοκ να μην μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου του 1980, ο Ντάντε ξεκίνησε την καριέρα του στην ΤρεςΚορακάς και ακολούθησαν οι Σουζάνο Σαν Πάολο και Μίνας Μπέλο Οριζόντε. Το 2002 κάνει το μεγάλο βήμα και μετακομίζει στην Ιταλία, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, για λογαριασμό της Μόντενα, όπου αγωνίζεται μέχρι το 2005 κατακτώντας το CEVCup. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο Παναθηναϊκός κάνει πρόταση συνεργασίας στον παίκτη, την οποία αποδέχεται και με τον Μαρσελίνιοαποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο. Μαζί οδήγησαν τους πράσινους σε ένα πρωτάθλημα (2006), δυο Κύπελλα (2007, 2008), ένα Σούπερ Καπ (2007)και στην Τρίτη θέση στο Final 4 του TopTeamsCupτο 2006 στη Μαγιόρκα.

Το 2008 αποχωρεί από το «τριφύλλι» με προορισμό τη Ντιναμό Μόσχας και το 2011 επιστρέφει στη Βραζιλία για τη RJX. Από το 2012 ως το 2014 αγωνίζεται στη μακρινή Ιαπωνία και τους Πανασόνικ Πάνθερς, όπου στέφεται πρωταθλητής. Έπειτα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Βραζιλίας με την φανέλα των Φουνβίκ Ταουμπατέ και Σάο Ζοζέ. Όταν όμως μιλάμε για τον Ντάντε δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα κατορθώματά του με την φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας. Με τη «σελεσάο» έχει γράψει ιστορία! Μέλος μιας «χρυσής γενιάς», με συμπαίκτες αστέρες όπως οι Τζίμπα, Μαουρίσιο Λίμα, Αντρέ Νασιμέντο, Ροντριγκάο, Τζιοβάνε, Σερζίνιο, Γκουστάβο και υπό τις οδηγίες του Μπερναντίνιο κατακτά το Χρυσό στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και το αργυρό σε Πεκίνο και Λονδίνο.

Στην πλούσια συλλογή του βρίσκονται χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2002, 2006, 2010), σεWorldLeague (2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2010), σε World Cup (2003, 2007), στο πρωτάθλημα Λατινικής Αμερικής (1999, 2001, 2003, 2005) και σε Παναμερικανικούς Αγώνες (2007). Αλλά και τα ασημένια σε World League (2002, 2011) και τα χάλκινα σε World Cup (2011) και Παναμερικανικούς Αγώνες (2003).

Αυτός ο απίστευτος παίκτης θα αγωνίζεται την φετινή σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Επιστρέφει στη Volley league για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Σε δηλώσεις του σε μέσα της χώρας του δηλώνει χαρούμενος για την μετεγγραφή του και ανυπόμονος να παίξει για τους Θεσσαλονικείς. Το φετινό πρωτάθλημα προμηνύεται ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ. Είστε έτοιμοι; Το σόου ξεκινά...

A1: Τελευταία Ενημέρωση