ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μουζουρίδης: «Έχουμε επανατοποθετήσει το τι είναι το μπάσκετ στην Κύπρο και τι πρεσβεύει»

Δηλώσεις του πρόεδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα. Ο στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία και φυσικά τα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα όμως η Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας δίνει μεγάλο βάρος στο πρωτάθλημα, τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή και φυσικά το μέλλον του αθλήματος στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Μουζουρίδης, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Coach Μάριος».

Τα κυριότερα σημεία:

Για τα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: «Δυο παιχνίδια στα οποία θέλουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός πως η Κύπρος κτυπήθηκε από τραυματισμούς και το πλήρωσε: «Είναι λεπτομέρειες που ίσως κάνουν διαφορά. Το ζήσαμε και στην Αυστρία. Για λεπτομέρειες χάσαμε τη νίκη κόντρα σε ένα καλύτερο από εμάς αντίπαλο».

Για το Junior NBA: «Έχουμε καταφέρει να γίνουμε η 23η χώρα που εντάσσεται στο Junior NBA. Είναι τουρνουά που έχει να κάνει με σχολεία και παιδιά της 1ης γυμνασίου. Συμμετέχουν 30 ομάδες και γίνεται στη δομή του NBA. Το μικρό στοίχημα που κερδίσαμε είναι πως αρκετά σχολεία έχουν εκφράσει την «δυσαρέσκεια» τους που δεν τα λαμβάνουν και αυτά μέρος στο τουρνουά».

Για τα βήματα της ομοσπονδίας ως προς το να αναπτυχθεί το άθλημα: «Έχουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο με στόχο να ασχοληθούν όσο πιο πολλά παιδιά με το άθλημα. Να βρεθεί και πάλι το μπάσκετ στη γειτονιά. Στο εξωτερικό υπάρχει μια διαφορετική κουλτούρα και ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης. Χρειάζεται δουλειά για να φθάσουμε μπροστά. Πρέπει να ξεκινήσουμε απ’ την βάση που είναι τα σχολεία και το Junior NBA είναι ένα καλό βήμα».

Για το γεγονός πως υπήρξε μια πτώση της καλαθόσφαιρας την τελευταία δεκαετία: «Η οικονομική κρίση είχε αγγίξει την καλαθόσφαιρα. Είναι ο προϋπολογισμός που είχε επηρεαστεί. Πλέον δειλά δειλά έχουμε επανατοποθετήσει το τι είναι το μπάσκετ στην Κύπρο και τις πρεσβεύει».

Για τις ελπίδες της Κύπρου για δυο νίκες: «Είναι το ιδεατό. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτά τα παιχνίδια. Ζήτησα απ’ τους καλαθοσφαιριστές μας να νιώθουν περήφανοι στο τέλος των αγώνων. Να δώσουν το 110% του εαυτού τους και το αποτέλεσμα θα το δούμε στο τέλος. Υπάρχουν δυνατότητες και το έχουμε αποδείξει».

Για το πρωτάθλημα: «Ήταν ο στόχος μας να γίνει πρωτάθλημα 8 ομάδων και να είναι ανταγωνιστικό. Το βλέπουμε αυτό με το τέλος του πρώτου γύρου. Ο Κύπριος καλαθοσφαιριστής έχει αυξημένο χρόνο και είναι σημαντικό και αυτό, ενώ ταυτόχρονα έχουμε βγάλει το πρώτο γύρο χωρίς να χρειαστούμε βοήθεια από ξένους διαιτητές. Δεν νοείται να έχεις Κυπριακό πρωτάθλημα, χωρίς να έχεις Κύπριους διαιτητές».

Για τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή και το μέτρο για να υπάρχει ένας Κύπριος στην πεντάδα: «Η αξιολόγηση του οποιουδήποτε μέτρου θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, με τους κατάλληλους ανθρώπους. Μέχρι σήμερα κρίνεται ικανοποιητικό αυτό το μέτρο, όμως απ’ την άλλη πρέπει να δούμε πως θα παίζουν και πιο νεαροί καλαθοσφαιριστές».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X