ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κεραυνός: «Φωνάζει» για τον αθλητικό δικαστή

Για τη μη τιμωρία παίκτη του ΑΠΟΕΛ

Ανακοίνωση για τα όσα έγιναν σε σχέση με τη μη τιμωρία του καλαθοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Χάρις εξέδωσε ο Κεραυνός, μέσω της οποίας θέτει ερωτήματα για τον άδικο τρόπο που θεωρεί πως έτυχε χειρισμού από την αθλητική δικαιοσύνη το γεγονός πως έβρισε τους διαιτητές.

«Τώρα που έχει τελειώσει η σειρά των αγώνων playoffs μεταξύ ΚΕΡΑΥΝΟΥ και ΑΠΟΕΛ και ο νικητής αναδείχτηκε δίκαια στους αγωνιστικούς χώρους ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ απευθύνει τα εξής εύλογα ερωτήματα:

“ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Β΄Νο 6 JAKSON J. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΙΠΕ FUCKINGPUNKS”

Αυτά έγραψε στην αναφορά του ο πρώτος Διατητής του Αγώνα στις 08/04/2019

Στις 08/04/2019 ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΚ παραπέμπει τον καλαθοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ στον Αθλητικό Δικαστή για αντιαθλητική και/η αναρμόζουσα συμπεριφορά και/η εξύβριση διατητών κατά παράβαση των άρθρων 6(1)(α)&(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών στις 10/04/2019!!Δηλαδή μια μέρα ΜΕΤΑ τον επόμενο αγώνα της σειράς.

Ο επόμενος αγώνας της ημιτελικής φάσης είναι ορισμένος στις 09/04/2019 αλλά ο καλαθοσφαίριστής δεν παραπέμπεται στον Αθλητικό Δικαστήπριν τις 09/04/2019 αλλά την επομένη του αγώνα.

Πρώτη εύλογη απορία : Γιατί παραπέμφηκε μετά τον επόμενο αγώνα και όχι πρίν;

Δεύτερη απορία: Γιατί σε προηγούμενες περιπτώσεις όλοι οι καταγγελθέντες καλαθοσφαιριστές, στα προηγούμενα 35 χρόνια που υπάρχουν playoffs από το 1984 πάντα παραπέμπονταν στον Αθλητικό Δικαστή πριν τον επόμενο αγώνα εκτός από αυτή την φορά;

Το Σωματείο ΓΣΣ ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ζήτησε αναβολή του αγώνα ώστε να προηγηθεί η εκδίκαση της καταγγελίας του καλαθοσφαιριστή πρίν τον/τους επόμενους αγώνες ώστε να τύχη ίσης και δίκαιης μεταχείρισης όπως έγινε σε προηγούμενες περιπτώσεις.

Το αίτημα του ΚΕΑΡΑΥΝΟΥ απορρίφτηκε.

Ο Πειθαρχικός κανονισμός στο Αρθρο 6(1)(β) καταγράφει :

«(β) Για εξύβριση, λόγω η έργω,……η κατά οποιουδήποτε εκ των προσώπων..

και συνεχίζει το άρθρο (β)

«Εάν η πιο πάνω συμπεριφορά γίνεται εναντίον διατητή, παρατηρητή,….. θα επιβάλλεται ελάχιστο πρόστιμο εκ €2000,00 και αποκλεισμό συμμετοχής και/η απαγόρευση εισόδου στους αθλητικούς χώρους για τουλάχιστον 2 μήνες …»

Ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε ποινή χρηματικού προστίμου 500€!!!!!!!!!

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι γνωρίζουν τις ποινές που ο ίδιος δικαστής επέβαλε σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του καλαθοσφαιριστή της ΕΘΑ Henry που αποκλείστηκε για 2 μήνες συν πρόστιμο.

Σημειώνουμε ότι ο καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που δεν τιμωρήθηκε, στον τελευταίο αγώνα σημείωσε 40 πόντους και διερωτούμαστε ποιο θα ήταν το αίσθημα του δικαίου αν ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ αποκλειόταν από τα play offs.

Ο κάθε αθλητικογράφος, ο κάθε φίλαθλος της καλαθόσφαιρας, ο κάθε εμπλεκόμενος στο αθλημα της καλαθόσφαιρας και γενικότερα οι Αθλητικές Αρχές που ενδιαφέρονται για το άθλημα της καλαθόσφαιρας πώς αισθάνονται ακούγοντας τα πιο πάνω γεγονότα;

Τι λένε οι κανόνες της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης;

Τι λένε οι κανόνες του «εύ αγωνίζεσθαι»;

Τι λένε οι κανόνες της δίκαιης δίκης;

Τι λένε οι κανόνες της χρηστής Διοίκησης;

Φυσικά ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι ξέρει να κερδίζει τα Κύπελλα και τα Πρωταθλήματα στο παρκέ με Fair Play και όχι με διαπλοκές στα παρασκήνια».

ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X