ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όταν «μιλούν» οι έδρες στους τελικούς

Αναμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί ή αν θα σπάσει αυτή η παράδοση

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Η σειρά των τελικών ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Κεραυνό είναι στο 1-1, με τις δύο ομάδες να έχουν κερδίσει από ένα παιχνίδι στην έδρα τους. Τι γίνεται όμως τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι έδρες είχαν… μιλήσει στους πρώτους δύο αγώνες;

Στη σειρά των τελικών της σεζόν 2012/13, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ είχαν ξεκινήσει με νίκες στις έδρες τους (78-70 η ΑΕΚ στο Κίτιον, 81-72 ο ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία). Στο τρίτο παιχνίδι η ομάδα της Λάρνακας κράτησε την έδρα της και επικράτησε με 76-74, ενώ στη συνέχεια έκανε το μπρέικ στο Λευκόθεο κατακτώντας τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία (ως ΑΕΚ).

Το ίδιο ζευγάρι βρέθηκε στους τελικούς και την επόμενη χρονιά (2013/14) με τους γαλαζοκίτρινους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας αυτή τη φορά. Ήταν η χρονιά που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η απόλυτη σειρά έδρας καθώς καμία ομάδα δεν έκανε μπρέικ. Ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα, πήρε και τα τρία παιχνίδια στην έδρα του (95-88, 74-58, 81-50) και έφτασε στη κατάκτηση του τίτλου με 3-2.

Μεταφερόμαστε στη σεζόν 2016/17 όπου το σημερινό ζευγάρι, αναμετρήθηκε για πρώτη φορά σε τελικούς. Το πλεονέκτημα της έδρας άνηκε στην ομάδα του Στροβόλου, η οποία έκανε το 1-0 με το 80-79 στο πρώτο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ισοφάρισε με 90-71 στο Κίτιον, όμως ο Κεραυνός πήρε τα άλλα δύο παιχνίδια (82-72, 55-54) και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, 9 χρόνια μετά την τελευταία του φορά!

Παρατηρούμε λοιπόν πως στη σειρά των τελικών η οποία πήγε στο 1-1 με νίκες των γηπεδούχων, δεν έγινε μπρέικ στο τρίτο παιχνίδι. Αναμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί ή αν θα σπάσει αυτή η παράδοση…

Α.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Τίμησε τον Παλάλα η ΑΕΚ!

Τίμησε τον Παλάλα η ΑΕΚ!

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Λευκαρίτης παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον εμφανώς συγκινημένο καλαθοσφαιριστή
 |  ΑΕΚ
X