ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφτασε τα 19 μετάλλια η Ισπανία - Πήρε 14 τα τελευταία 20 χρόνια!

Η Ισπανία κατέκτησε το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο με το θρίαμβο επί της Αργεντινής στον τελικό, συνεχίζοντας στο δρόμο της δόξας, όπου έχει οδηγήσει η μεγάλη της γενιά

Μπορεί να τη συμπαθεί κάποιος, μπορεί... και όχι για τους δικούς του λόγους, αλλά οποιοσδήποτε θα παραδεχθεί, ότι στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου λειτουργούν βάσει σχεδίου.

Πώς να εξηγήσει αλλιώς κανείς, άλλωστε, τις επιτυχίες στην Εθνική Ανδρών, αλλά και τις μικρότερες ηλικίες, που δε σταματούν να έρχονται τα τελευταία χρόνια, μαζί με τους παίκτες που διαπρέπουν παγκοσμίως, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση;

Τα αποτελέσματα και μόνο στην Ανδρών, πάντως, είναι ενδεικτικά. Η Ισπανία μετρά πια 14 μετάλλια την τελευταία 20ετία, επιβεβαιώνοντας πως είναι ίσως η πιο επιτυχημένη Εθνική της ίδιας περιόδου. Έχει πάρει τα πάντα και της λείπει μόνο ένα μετάλλιο. Αυτό δεν είναι άλλο από το χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, που το 2020 στο Τόκιο θα ήθελε πολύ να διεκδικήσει ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Στο σύνολο, πάντως, οι Ισπανοί μετρούν 19 μετάλλια. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι πήραν μόλις από ένα στις δεκαετίες του '70 (1973), του 80' (1983) και του 90' (1991), με τα πρώτα δύο αργυρά και το τρίτο χάλκινο σε Ευρωμπάσκετ, ενώ το ασημένιο σε Ευρωμπάσκετ είχε κατακτηθεί και στο πολύ μακρινό 1935.

Πού να ήξεραν οι τότε παίκτες, ότι μια υπέροχη παρέα θα σάρωνε τα πάντα στην νέα χιλιετία και σήμερα, όχι μακριά από τα 100 χρόνια από τότε, θα θριάμβευε στην Κίνα κόντρα σε πολλά προγνωστικά και με απώλειες!

Παγκόσμιο Κύπελλο, Κίνα 2019: Τελευταία Ενημέρωση

X