ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To NCAA μετά τον Σταύρο «μαθαίνει» και την Κάλια!

Οι άθλοι και τα κατορθώματα της στην Αμερική συνεχίζονται

24sports team

info@24sports.com.cy

Οι άθλοι και τα κατορθώματα της Κάλιας στην Αμερική συνεχίζονται. Η πρωταθλήτρια μας πάει από το καλό στο καλύτερο και ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία ενόψει Τόκυο (εφόσον βέβαια η πανδημία το επιτρέψει και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν)!

Η 21χρονη αθλήτρια μας συμμετέχει στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της Αμερικής (NCAA Championships) με το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμας που διεξάγεται στο Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας. Στην πρώτη ημέρα των αγώνων, με την ομάδα του πανεπιστημίου της κατέκτησε την 6η θέση στα 4Χ200 υάρδες ελεύθερο, με επίδοση 7.00.38, που αποτελεί και ρεκόρ του πανεπιστημίου της.

Τη δεύτερη ημέρα η Κάλια κατέκτησε την 6η θέση στις 50 υάρδες ελεύθερο και στη σκυταλοδρομία 4Χ50 υάρδες ελεύθερο. Ο χρόνος της Κάλιας στις 50 υάρδες ελεύθερο ήταν 21.85, 16 μόλις εκατοστά μακριά από το ατομικό της ρεκόρ, που σημείωσε πριν από ένα μήνα στου Περιφερειακούς Πανεπιστημιακούς Αγώνες (21.69) . Η Κάλια θα λάβει μέρος σε δύο ακόμη αγωνίσματα, στις 100 υάρδες ελεύθερο και 4Χ50 υάρδες μικτής ομαδικής.

Η Κάλια είναι η πρώτη Kύπρια αθλήτρια που κατάφερε να εξασφαλίσει συμμετοχή σε τελικό ατομικού αγωνίσματος στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της Αμερικής. Την περίοδο ‘90-‘94 ο Σταύρος Μιχαηλίδης (ο προπονητής της Κάλιας - όπως λέμε «το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά»), ήταν σε πέντε τελικούς του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος NCAA με τις ομάδες σκυταλοδρομιών του Πανεπιστήμιου της Αλαμπάμας με καλύτερη θέση την 4η. Έτσι η Κάλια συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση που άρχισε ο άνθρωπος που την ανέδειξε, ως μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της χώρας μας στην κολύμβηση.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση