ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στ. Κυριακίδης και Αθλητικός Τουρισμός απασχόλησαν το 3ο Φόρουμ Δρομικού Κινήματος

O Tin Kilduff ήρθε από τις ΗΠΑ για να αναδείξει τη σημασία της νίκης του Στέλιου Κυριακίδη στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Σημαντικές τοποθετήσεις, πολλές εκ των οποίων πρώτη φορά αναφέρονται στην Κύπρο, αλλά και τιμητικές βραβεύσεις, περιλάμβανε το 3ο Φόρουμ Δρομικού Κινήματος που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου και με το οποίο άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ. Μια διοργάνωση αφιερωμένη στον θρυλικό Κύπριο δρομέα Στέλιο Κυριακίδη.

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Τουρισμούς κ. Σάββας Περδίος, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλής Μάρκαρης.

Ο Tim Kilduff έφτασε από το Hopkinton της Μασαχουσέτης για να αναδείξει τη σημασία της νίκης του Στέλιου Κυριακίδη στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946. Ο Kilduff είναι ιδρυτής και διευθυντής του ιδρύματος «26.2», το οποίο εδρεύει στο Hopkinton, σημείο εκκίνησης του Μαραθωνίου της Βοστώνης, που απέχει 26.2 μίλια (42.195 μέτρα) από τη Βοστώνη. Ο Kilduff αποτελεί σημαντική μορφή του Μαραθωνίου της Βοστώνης του οποίου υπήρξε διευθυντής και τον οποίο σχολιάζει σήμερα τηλεοπτικά. Το εγκώμιο του Kilduff έπλεξε ο γιος του θρυλικού Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης, ο οποίος ανέφερε ότι ο Kilduff έσωσε το Μαραθώνιο της Βοστώνης από τη χρεοκοπία το 1982.

Ο μύθος του Κυριακίδη
Το μύθο του Κυριακίδη, ως αθλητή αλλά πάνω απ’ όλα ως ανθρωπιστή, ξετύλιξε ο κ. Μίμης Σοφοκλέους, διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού. Αναφέρθηκε στο ότι ο Κυριακίδης σε όλη του την καριέρα αγωνίστηκε με το ΓΣΟ, ότι υπήρξε απλός, καθημερινός άνθρωπος, υπάλληλος του Δήμου Λεμεσού και κατόπιν της ΔΕΗ στην Ελλάδα ενώ «πέτυχε διότι δεν είχε καθόλου έπαρση και συνδύαζε όλα τα ψυχικά χαρίσματα που απαιτεί ο πρωταθλητισμός». Ο κ. Σοφοκλέους έκανε και μια εισήγηση: στη Λεμεσό να δημιουργηθεί μια διαδρομή στα βήματα του Στέλιου Κυριακίδη, η οποία θα αποτελεί και πόλο έλξης τουριστών και ιδιαιτέρως δρομέων.

Η τοποθέτηση του Υφυπουργού
Γύρω από τον Αθλητικό Τουρισμό κινήθηκε η τοποθέτηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου, ο οποίος σημείωσε πως «η Κύπρος διαθέτει τις υποδομές και τις καιρικές συνθήκες ώστε ο αθλητικός τουρισμός να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του τουριστικού της προϊόντος» ενώ υπογράμμισε πως «για να πείσουμε τους ξένους ότι είμαστε αθλητικός προορισμός, πρέπει πρώτα εμείς να εντάξουμε τον αθλητισμό στην καθημερινότητά μας». Ανέφερε πως η αξία του αθλητικού τουρισμού παγκοσμίως εκτιμάται στο μισό τρισεκατομμύριο ευρώ.

Βασικές κατευθυντήριες γραμμές του Υφυπουργείο στον αθλητικό τουρισμό, σύμφωα με τον κ. Περδίο, είναι η προσέλκυση αθλητών τους χειμερινούς μήνες, η προσέλκυση αθλητικών ομάδων και η ενθάρρυνση των Κύπριων να πραγματοποιήσουν ταξίδια για προώθηση του αθλητικού προϊόντος της Κύπρου στο εξωτερικό. Ο κ. Περδίος ανέφερε επίσης ότι βασικοί μήνες του αθλητικού τουρισμού είναι Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος.

Τέλος, είπε ότι συνεχίζοντας την πολιτική του ΚΟΤ, το Υφυπουργείο Τουρισμού παραμένει υποστηρικτής του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

Βραβεύσεις
Η βραδιά έκλεισε με την βράβευση ανθρώπων που συνέβαλαν τα μέγιστα στην καθιέρωση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ. Τις βραβεύσεις έκανε ο Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Σπύρος Σπύρου.

Βραβεύθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου, ο για 45 χρόνια Πρόεδρος του ΓΣΟ κ. Νεοκλής Θωμά και η λειτουργούς του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Αννίτα Δημητριάδου, η οποία πίστεψε στη διοργάνωση και έπεισε το Δ.Σ. του τότε ΚΟΤ να τον στηρίξει.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/limassolmarathon και εγγραφές στο www.limassolmarathon.com.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X