ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
17° Λευκωσία,
23 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

ΚΟΑ: Αποφάσισε τη δημιουργία Αθλητικού Μουσείου

Το ΔΣ ΚΟΑ θα προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω διαγωνισμού για την εξασφάλιση Μουσειολόγου

Μια πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στη χθεσινή του συνεδρία 5/10/2021, υπό την Προεδρία Ανδρέα Μιχαηλίδη. Αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία Αθλητικού Μουσείου, βάσει Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Είναι κάτι που έλειπε από την ιστορική διαδρομή του Οργανισμού και το ΔΣ θέλοντας να αναδείξει το πλούσιο υλικό που υπάρχει στην κατοχή του ΚΟΑ, προχωρησε στην απόφαση αυτή.

Για την υλοποίηση της απόφασης για δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Μουσείου, το ΔΣ θα συστήσει AD Hoc Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από Μέλη του ΔΣ, Λειτουργούς, καθώς και εξωδιοικητικούς παράγοντες, υπό την Προεδρία του Προέδρου του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Παράλληλα το ΔΣ ΚΟΑ θα προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω διαγωνισμού για την εξασφάλιση Μουσειολόγου. Επίσης ο ΚΟΑ θα έρθει σε επαφή με πολλούς Αθλητικούς Φορείς, καθώς πρώην και εν ενεργεία αθλητές και παράγοντες για την εξασφάλιση σχετικού υλικού, που θα κοσμεί το Αθλητικό Μουσείο. Τονίζεται ότι στον Οργανισμό υπάρχει ένα πλούσιο ιστορικό υλικό που είναι αναξιοποίητο και τώρα είναι καιρός να το γνωρίσει και ο κόσμος.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση