ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκκίνηση στο Μαραθώνιο Λάρνακας

Με τη συμμετοχή άνω των 2.000 δρομέων

Ξεκίνησε πριν λίγο (8.00 π.μ) ο Μαραθώνιος Λάρνακας στον οποίο συμμετέχουν 2000 δρομείς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι πλέον γεγονός. Στις 08.00 δόθηκε η πρώτη εκκίνηση από τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα παρουσία του Μάριου Πολυβίου, CEO της Sunnyseeker Hotels, του Έφορου του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Σπύρου Καλοζούμη, του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Μαραθώνα Ευάγγελου Κυπαρίσση με περίπου 2.000 δρομείς, να συμμετέχουν στα αγωνίσματα του Μαραθωνίου (42.195) και του Ημιμαραθωνίου (21χλμ).

Ο δήμαρχος Λάρνακας εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός και την πόλη του Ζήνωνα. Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι «δείξαμε στην πράξη ότι η Λάρνακα όχι μόνο δεν υπολείπεται κάτι από τις υπόλοιπες πόλεις, αλλά μπορεί να καταστεί πρωταγωνιστής σε τέτοιου μεγέθους γεγονότα».

Από νωρίς το πρωί, άρχισε να συγκεντρώνεται στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, χιλιάδες κόσμου από την Κύπρο μέχρι τις ΗΠΑ και από το ΝΕΠΑΛ μέχρι την Ουκρανία και την Ρωσία, που έδωσαν ένα ζωντανό παλμό σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη της Λάρνακας.

Μέχρι στιγμής η πορεία των δύο αγωνισμάτων προχωρά χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ σε διάφορα σημεία της διαδρομής οι δρομείς συναντούν διαφορετικά σημεία ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης εφόσον και εάν καταστεί ανάγκη.

Η Λάρνακα βιώνει σήμερα μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες εκδηλώσεις και το όνομα της φθάνει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ένεκα του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Στις 10.30 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα των 10χλμ, στις 11.45 ξεκινά ο αγώνας των 5χλμ, ενώ στις 13.00 μια ξεχωριστή στιγμή της φετινής διοργάνωσης όπου χιλιάδες παιδάκια με τη συνοδεία των γονιών τους θα βιώσουν την εμπειρία ενός αγώνα δρόμου, απόστασης 1χλμ.

Στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας θα παρευρεθεί και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό η αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κα. Κλέλια Βασιλείου. Θα παρευρεθούν, επίσης, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, κ.κ. Ιωάννα Παναγιώτου και Γιάννης Γιαννάκης, αντίστοιχα.

Στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε της φετινής διοργάνωσης

Στο μεταξύ, στον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων παρακολουθήσαμε το Σάββατο αρκετούς δρομείς να τρέχουν ενόψει του σημερινού αγώνα του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, ανάμεσα τους ο διάσημος 67χρονος Μαραθωνοδρόμος Moshe Lederfen, ο οποίος έτρεχε άλλοτε με ανανά στο κεφάλι, άλλοτε έτρεχε με μια γλάστρα ή και μπουκάλα, και διερωτόμαστε με τι αντικείμενο θα τον δούμε να τρέχει στον σημερινό Ημιμαραθώνιο της Λάρνακας.

Στα αξιοσημείωτα, ένας Κύπριος του Λιβάνου, ο 66χρονος Κωνσταντής Θεοχάρη, ο οποίος κάθε χρόνο τρέχει σε δρομικούς αγώνες αντοχής, και φέτος επέλεξε να συμμετέχει στον 3o Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Σε συνομιλία που είχε η οργανωτική επιτροπή μαζί του, ο Κωνσταντής Θεοχάρη είπε ότι «παρά τους πόνους που νοιώθω όταν τρέχω, η χαρά που παίρνω είναι απερίγραπτη».

Οργανωτική Επιτροπή και Εθελοντές του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είχαν την τιμή να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον γηραιότερο δρομέα της φετινής διοργάνωσης. Πρόκειται για τον 86χρονο Imre Kenyer, από την Ουγγαρία, ο οποίος ζει στη Βουδαπέστη, και θα τρέξει στην κούρσα των 5χλμ. Δηλώνει πολύ χαρούμενος που θα τρέξει στην ηλιόλουστη Κύπρο με τους φιλικούς ανθρώπους και μας καλεί όλους να τρέξουμε μαζί του. Αστειευόμενος, μάλιστα, άρχισε να τρέχει στην κεντρική αίθουσα του Κέντρου Εγγραφών και σκόρπισε το κέφι στους παρευρισκόμενους στο Κέντρο».

Γραφείο Τύπου

Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X