ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σαν το σπίτι μου η Master Tennis Academy»

Ο φημισμένος προπονητής Νικόλας Κελαϊδής μιλά για το μέλλον του Κυπριακού Τένις και την συνεργασία του με την «Ακαδημία των πρωταθλητών»

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Ο προπονητής Νικόλας Κελαϊδής, από τους πιο επιτυχημένους στο άθλημα του Τένις, παγκόσμια, ήταν ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί μας. Ο διάσημος σε όλο τον κόσμο Ελλαδίτης τεχνικός, (ήταν επικεφαλής προπονητής στο Roland Garos / πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ελβετίας και Λιθουανίας), ήρθε στην Κύπρο στα πλαίσια της συνεργασία του με τη Masters Tennis Academy, με την οποία συνεργάζεται από την ίδρυση της, το Καλοκαίρι του 2013, για την επιμόρφωση των προπονητών αλλά και την αξιολόγηση των παιδιών – αθλητών.

Ο κ. Κελαϊδής έδωσε στην «Καθημερινή» συνέντευξη μιλώντας για την συνεργασία του με τη Masters Tennis Academy αλλά και το μέλλον της Κύπρου στο Τένις, το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στο νησί μας.

Πρώτα του ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια, για την συνεργασία του με την Ακαδημία Master Tennis Academy:

«Η Ακαδημία λειτουργεί με τα πιο σύγχρονα πρότυπα. Καλύπτει όλα τα επίπεδα του αθλήματος σε πολύ ψηλά στάνταρ. Επικρατεί μια σταθερότητα και υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Συνδέθηκα συναισθηματικά με τους ανθρώπους της Master Tennis Academy. Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι της και το γενικότερο περιβάλλον. Γίναμε σαν μια οικογένεια με τον Χρίστη Λοττίδη , τον Γιάννο Χατζηγεωργίου, με τους προπονητές και τα παιδιά.

Έρχομαι συχνά, με την πρώτη ευκαιρία, πάντα με μεγάλη ευχαρίστηση. Κάθε φορά, νιώθω σαν να μπαίνω στο σπίτι μου! Η Master Tennis Academy είναι ένας ζεστός οργανισμός, ένα αθλητικό εργαστήρι που σφύζει από ζωή».

 

Για την πρόοδο του Κυπριακού Τένις ο κ. Κελαϊδής δεν «μάσησε τα λόγια του»:

«Το μέλλον του Κυπριακού Τένις εξαρτάται απ’ την προσπάθεια και την δουλειά των προπονητών αλλά και της Ομοσπονδίας. Αν κρίνω από την λειτουργία των περασμένων ετών, απ’ την ημέρα που σταμάτησε ο Γιάννος Χατζηγεωργίου να ασχολείται με την Εθνική ομάδα, άλλαξαν πολλά πράγματα. Πρέπει το Εθνικό κέντρο προπονήσεων να δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να δουλέψουν εξειδικευμένα. Πιστεύω πολύ στην μπόλικη, εξειδικευμένη δουλειά».

Ρωτήσαμε στην συνέχεια τον Ελλαδίτη προπονητή για το αν θα μπορέσει η Κύπρος μας να αναδείξει ένα νέο Μάρκο Παγδατή:

Η πορεία του Μάρκου δεν ήταν τυχαία. Για να φτάσει ένας αθλητής σε πολύ ψηλό επίπεδο θα πρέπει να γίνουν πολύ στοχευμένα πράγματα. Δεν αρκεί αυτό που γίνεται σήμερα… Δεν αξιοποιείται το εθνικό κέντρο προπόνησης των αθλητών ψηλού επιπέδου. Η Ομοσπονδία δεν εκμεταλλεύεται τον τεχνικό διευθυντή προς όφελος των ταλαντούχων αθλητών.

Έχει τεράστια σημασία να λειτουργήσει σωστά το Εθνικό κέντρο προπόνησης των αθλητών. Οι προπονητές να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στους 4-5 καλύτερους αθλητές προκειμένου να τους βοηθήσουν στην ανέλιξη τους.

Επίσης οι ταλαντούχοι αθλητές θα πρέπει να ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό για να παίρνουν εμπειρίες σε ψηλό επίπεδο».

Η επόμενη ερώτηση μας είχε να κάνει με το μέλλον του Στέφανου Τσιτστιπά:

«Ο χρόνος θα δείξει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Όμως στην ηλικία των 21 ετών έχει φθάσει πολύ ψηλά. Έχει την δυνατότητα να φθάσει στο Νο. 1. Τον γνωρίζω από μικρό. Έβαλε πολύ γερές βάσεις στην Γλυφάδα. Άρχισε να ταξιδεύει τακτικά στο εξωτερικό και να βελτιώνεται σταθερά. Έβλεπα ότι ήταν ταλαντούχος. Οι γονείς του πίστεψαν πολύ στις ικανότητες του και αφιέρωσαν την ζωή τους στην πρόοδο του.

Στο τένις πρέπει να αποδεικνύεις τον εαυτό σου… Με την πάροδο των χρόνων έβλεπα πως είχε την δυνατότητα να φθάσει ψηλά. Μέσα σε ένα χρόνο έκανε κάτι εντυπωσιακό. Έφτασε στην πρώτη δεκάδα, ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου, με το ταλέντο, τον κόπο και την προσπάθεια του. Ασφαλώς και μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα».

Ο κ. Κελαϊδής καταλήγοντας εισηγήθηκε στην Ομοσπονδία μας την σωστή αξιοποίηση του κεφαλαίου που λέγεται Μάρκος Παγδατής:

«Ο Μάρκος είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Κύπρο. Πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί. Να τον φωνάξουν στην Ομοσπονδία και να του ζητήσουν να μοιραστούν μαζί του το πάθος του για το Τένις, τις εμπειρίες του και την διάθεση του να συνεισφέρει στην πρόοδο του αθλήματος. Ότι τους πει ο Μάρκος πρέπει να το κάνουν».


Από τους καλύτερους στον κόσμο!

Ο Νικόλας Κελαϊδής είναι ένας από τους καλύτερους και πιο γνωστούς προπονητές Τένις στον κόσμο. Έκανε σημαντική διεθνή επαγγελματική καριέρα ως αθλητής του τένις (πρωταθλητής Ελλάδας).

Όταν σταμάτησε τον πρωταθλητισμό, ασχολήθηκε με την προπονητική και έφθασε να είναι ομοσπονδιακός προπονητής στην Ομοσπονδία Τένις της Γαλλίας.

Για τρία χρόνια ήταν Τεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εργάστηκε επίσης στο εθνικό σύστημα αντισφαίρισης της Ελβετίας. Συνεργάστηκε με την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης της Ουκρανίας ενώ είναι Ειδικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου. Επισκέπτεται πολύ συχνά το νησί μας.

Είναι προπονητής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις και ασχολείται με την ανάπτυξη του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από το Καλοκαίρι του 2013 είναι Σύμβουλος της Επαγγελματικής Ακαδημίας Τένις «Masters Tennis Academy» και συνεργάζεται με τον διευθυντή της Γιάννο Χατζηγεωργίου, για την συνεχή επιμόρφωση των προπονητών αλλά και την προπόνηση - αξιολόγηση των αθλητών της.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X