ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η. Μιλτιάδους: «Πολύ περίπλοκο να παρθεί άμεσα απόφαση για τους Ολυμπιακούς»

Ανέλυσε όλα τα δεδομένα

Για τα πολλά θέματα και προβλήματα που προκύπτουν με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο πρόεδρος της ΕΑΚ, , και μέλος του Γραφείου Τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ηρόδοτος Μιλτιάδους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ενημέρωση από τη ΔΟΕ για τις εξελίξεις: «Tα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Είχαμε χθες την τοποθέτηση της ΔΟΕ για την κριτική που δέχτηκε λόγω του ότι οι πλείστοι αθλητές από τις δυτικές χώρες δεν είναι σε θέση να προπονηθούν. Αυτό είναι το βασικό θέμα συζήτησης για την αλλαγή της ημερομηνίας. Ξεκαθαρίστηκε ότι παρακολουθούν τα δεδομένα και ότι θα ξεκινήσουν επαφές με την κυβέρνηση του Τόκιο και τις 33 διεθνείς ομοσπονδίες, με όλους τους φορείς, για να συζητήσουν τα δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι η διεξαγωγή κανονικά και το δεύτερο η αλλαγή της ημερομηνίας, χωρίς να λένε πότε. Η ΔΟΕ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ακύρωσης».

Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η κατάσταση σε δύο-τρεις μήνες. Ακούμε τους ειδικούς και μόνο και ακολουθούμε τις οδηγίες. Αν υπάρχει απαγόρευση πτήσεων στις μισές χώρες δεν μπορούν να γίνουν Ολυμπιακοί. Αν όμως σε τέσσερις μήνες η πανδημία είναι υπό έλεγχο, τότε θα μπορούν να γίνουν οι αγώνες. Μετά μπαίνουν άλλα στη μέση, πώς προετοιμάστηκαν οι αθλητές κλπ. Είναι ένα παζλ. Στους Ολυμπιακούς είναι 33 αθλήματα, όμως 48 αθλητικά γεγονότα ταυτόχρονα, στην ίδια πόλη. Είναι τεράστια διοργάνωση. Για να μπορούμε να αλλάξουμε ημερομηνία έναρξης πρέπει να συζητηθούν όλα αυτά με τους αρμόδιους φορείς. Όλα περιστρέφονται γύρω από το καλεντάρι των Ολυμπιακών, είναι πολύ περίπλοκο για να παρθεί απόφαση σήμερα».

Για το ενδεχόμενο αναβολής για ένα τρίμηνο: «Θα είναι χειμώνας στο Τόκιο. Όταν έγιναν στο Τόκιο το ‘64 έγιναν Οκτώβριο. Όλα έχουν να κάνουν και με την πανδημία. Αν πάνε ένα χρόνο μετά θα είσαι ένα χρόνο μετά την πανδημία, τον Οκτώβριο δεν ξέρεις πώς θα είναι. Άρχισε η μελέτη, όμως δεν θα έχουμε νεότερα για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες».

Για τη διαδικασία των προκριματικών που είναι σε εξέλιξη: «Υπάρχουν τρία σενάρια. Το ένα είναι να γίνουν κανονικά όπου μπορούν, το δεύτερο είναι να αναβληθούν και το τρίτο να κλείσουν με άλλους τρόπους. Θα το διευθετήσουν με κάποιο τρόπο, κάποιοι θα αδικηθούν και άλλοι θα ευνοηθούν. Το πρόβλημα είναι η πρόσβαση που έχουν σήμερα οι αθλητές στα γήπεδα και στα γυμναστήρια. Αυτό επηρεάζει την προετοιμασία τους».

Για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΕΑΚ: «Έχουν πληγεί όλοι οι εργαζόμενοι. Οι αθλητικοί συντάκτες έχουν πληγεί άμεσα. Περίπου 75 άτομα και σχεδόν ισάριθμες οικογένειες έχασαν από 300 ευρώ έως 800 κατά μέσο όρο τον μήνα. Έχουμε κάποια μίντια που έχουν ζητήσει από μέρος των αθλητικών τους συντακτών να μείνουν σπίτι για να επωφεληθούν από το μέτρο της κυβέρνησης. Πρέπει να θυμούνται ότι η κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρη ότι με μία απόλυση δεν μπορούν να επωφεληθούν. Είμαστε σίγουροι ότι με το τέλος της κρίσης κανένας δεν θα μείνει χωρίς δουλειά. Μιλάμε με την Ένωση Συντακτών, εμείς δεν είμαστε συνδικαλιστές. Μιλάμε με τα κατάλληλα άτομα που έχουν την ισχύ να μας προστατεύσουν».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X