ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορυφαίοι αθλητές του Ρίο οι Βαν Νίκερκ, Πούιγκ

Αυτά κατέληξαν στον Γουέιντ Βαν Νίκερκ και στη Μόνικα Πούιγκ.

Ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ με το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ 43.03 στα 400 μέτρα κέρδισε την πλειοψηφία των Ολυμπιακών Επιτροπών.

Η Πορτορικανή τενίστρια σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μονού.

Η Βραζιλιάνα τζουντόκα Ραφαέλα Λόπεζ Σίλβα πήρε βραβείο για την εκπληκτική της προσπάθεια, η οποία αποτέλεσε έμπνευση για τους συμπατριώτες της.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βρετανίας τιμήθηκε ως η πιο επιτυχημένη στο Ρίο με το βραβείο να παραλαμβάνει ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου.

Επίσης, τιμήθηκαν και οι εννέα Ολυμπιακές επιτροπές, οι οποίες κέρδισαν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης. Μιλάμε για το Πουέρτο Ρίκο (Μόνικα Πούιγκ, τένις), το Μπαχρέιν (Ρουθ Τζέμπετ, 3.000μ. στιπλ – στίβος), την Ακτή Ελεφαντοστού (Σέικ Σάλαχ- Σισέ, τάε κβον ντο), την Ιορδανία (Αχμάντ Αμπουγκαούς, τάε κβον ντο), τα Νησιά Φίτζι (εθνική ράγκμπι), τη Σιγκαπούρη (Σκούλιγκ, κολύμβηση), το Τατζικιστάν (Ντίλσχοντ Ναζάροφ, σφυροβολία, στίβος), το Βιετνάμ (Ξουάν Βαν Χόανγκ, σκοποβολή) και το Κόσοβο (Μαλίντα Κελμεντί, τζούντο).

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση