ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξαναχτύπησαν οι χάκερς, νέα ονόματα ντοπέ!

Οι Ρώσοι χάκερς χτύπησαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες τη WADA δίνοντας στη δημοσιότητα τους ιατρικούς φακέλους συνολικά 25 ακόμα αθλητών!

Νέο χτύπημα από τους Ρώσους χάκερς Fancy Bear δέχθηκε ο παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινγκ μετά την προχθεσινή επίθεση κατά την οποία αποκαλύφθηκαν μεγάλα ονόματα να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Οι Ρώσοι χάκερς έδωσαν την Πέμπτη νέα απόρρητα έγγραφα στη δημοσιότητα με τη WADA να επιβεβαιώνει το δεύτερο αυτό «χτύπημα». Τα νέα απόρρητα έγγραφα τα οποία χάκαραν οι Fancy Bear περιλαμβάνουν συνολικά 10 αθλητές από την Αμερική, πέντε από τη Μεγάλη Βρετανία, πέντε από τη Γερμανία, και έναν από Δανία, Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία και Ρουμανία.

Ανάμεσα στα ονόματα της νέας λίστας που διέρρευσε από τους Ρώσους χάκερς βρίσκονται οι Άγγλοι ποδηλάτες Μπράντλεϊ Γουίγκινς (χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο) και Κρις Φρουμ (τρεις φορές νικητής του Γύρου της Γαλλίας), η Τσέχα τενίστρια Πέτρα Κβίτοβα (δύο φορές νικήτρια του Γουίμπλεντον) και ο Γερμανός δισκοβόλος (χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012) Ρόμπερτ Χάρτινγκ.

Η WADA υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν ως στόχο να πλήξουν το κύρος της, καθώς οι ουσίες αφορούν θεραπευτικούς λόγους των αθλητών, ωστόσο οι χάκερς θεωρούν πως τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν τη διαφθορά της WADA σε θέματα ντόπινγκ.

Πάντως επίσημα η κυβέρνηση της Ρωσίας διέψευσε για ακόμα μία φορά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τους χάκερς της WADA ξεκαθαρίζοντας πως ούτε το Κρεμλίνο ούτε οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν καμία απολύτως συμμετοχή σε αυτή την ενέργεια, όπως πολλοί πιστεύουν.

sdna.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση