ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πετρούνιας: «Κομμάτι του χρυσού μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες»

Πάτησε Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας και με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στους κρίκους δήλωσε υπερήφανος που ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος στη Βραζιλίας. «Ένα κομμάτι του ανήκει στον κόσμο, στους Έλληνες», ανέφερε και τόνισε ότι τη στιγμή της προσγείωσης στην ολοκλήρωση της προσπάθειας του ένιωθε τόσο δυνατός που δεν μπορούσε να τον κουνήσει τίποτα.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το χρυσό μετάλλιο και τα συναισθήματά του: «Από την αρχή το έχω πει, ήταν η πρώτη μου επιθυμία το να φέρω αυτό το μετάλλιο. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στον κόσμο, στους Έλληνες. Δέχομαι ευχές κάθε ημέρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ήρθαν τα πράγματα όπως τα ευχόμουν μαζί με τον προπονητή μου. Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια και πολλές αποτυχίες για να φθάσουμε μέχρι εδώ. Για να φθάσουμε εδώ πρώτα αποτύχαμε, αν δεν μάθεις να χάνεις δεν θα φθάσεις εδώ».

-το γεγονός ότι κοίταζε προς τον ουρανό (λόγω του θανάτου του πατέρα του) και το αν ένιωθε πολύ δυνατός τη στιγμή της προσγείωσης: «Είναι πολύ περίεργη η στιγμή της προσγείωσης. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε μια προπόνηση, θα έκανα ένα με δύο βήματα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν με κουνούσε τίποτα. Ένιωσα υπερήφανος για τον Εθνικό ύμνο και αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ως χώρα. Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρας και το ήθος ενός αθλητή. Ο αθλητής πρέπει να είναι υπόδειγμα για τα νέα παιδιά και το δείχνει μέσω του χαρακτήρα του».

-τους επόμενους στόχους του: «Η μεγαλύτερη μου ευχή από όταν ήμουν μικρός ήταν να ξυπνήσω και να είναι το άθλημα σε ανταπόκριση όπως το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι δεν θα γίνει αυτό, αλλά τουλάχιστον το πλησιάσαμε. Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα των διακοπών και θα επιστρέψουμε για μια δυνατή τετραετία. Αυτό είναι το έναυσμα για μια δυνατή τετραετία. Αυτός είναι ο στόχος να έχουμε μια με δύο δυνατές τετραετίες. Αρχικό στόχος είναι η πρώτη τετραετία».

-το αν υπήρξε στήριξη από την Πολιτεία: «Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Εμείς θέλουμε περισσότερη στήριξη βέβαια. Με περισσότερη στήριξη πιστεύουμε ότι θα κάνουμε θαύματα».

-την ατυχία (προέκυψε από κλήρωση) να μην είναι σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Αγώνων: «Είναι μια κλήρωση, η Κατερίνα είναι τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα και συνεργαζόμαστε κιόλας».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X
X