ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίσκεψη της κ. Όλγας Πιπερίδου στην Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ

Η αρχηγός αποστολής της Κυπριακής ομάδας συναντήθηκε με την Τέγκλα Λόρουπ, αρχηγό αποστολής της Ομάδας Προσφύγων

Η αρχηγός αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας, Όλγα Πιπερίδου, συναντήθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό με την Τέγκλα Λόρουπ, η οποία είναι η αρχηγός αποστολής της Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ (Refugee Olympic Team) που λαμβάνει μέρος στους αγώνες με 10μελή ομάδα αθλητών.

Η ομάδα συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2016 για να βοηθήσει αθλητές που πλήττονται από την Παγκόσμια προσφυγική κρίση να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην αρχική επιλογή για την συγκρότηση της ομάδας υπήρξαν 43 αθλητές. Τα κριτήρια για να συμπεριληφθεί κάποιος σε αυτή την ομάδα ήταν το αθλητικό τους επίπεδο, η επικυρωμένη από τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώριση τους ως πρόσφυγες, και η προσωπική τους ιστορία που τους οδήγησε εκτός των πατρίδων τους. Η τελική αποστολή στο Ρίο αποτελείται από δέκα αθλητές.

Η κ. Όλγα Πιπερίδου εξέφρασε την υποστήριξη και συμπαράσταση της Κυπριακής αποστολής προς την ομάδα των προσφύγων και εξήγησε τους λόγους που η Κύπρος και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο θέμα αυτό. Ανέλυσε τις προσπάθειες και τις ενέργειες που γίνονται από την Κυπριακή κυβέρνηση και άλλες οργανώσεις στην Κύπρο για την υποδοχή των προσφύγων, καθώς η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και των δρόμων που ακολουθούν οι πρόσφυγες εγκαταλείποντας τις πατρίδες τους.

Η κ. Τέγκλα Λόρουπ ευχαρίστησε για το ειλικρινές ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση που επέδειξε η κυπριακή αποστολή, και δήλωσε έτοιμη να έρθει στην Κύπρο, και να δει από κοντά τα κέντρα υποδοχής που έχουν στηθεί για τους πρόσφυγες και να συζητήσει τους τρόπους συνεργασίας που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στον τομέα αυτό μεταξύ ΔΟΕ και ΚΟΕ.

Ποια είναι η Τέγκλα Λόρουπ
H 43χρονη Τέγκλα Λόρουπ από την Κένυα, υπήρξε πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων, και έγινε η πρώτη Αφρικανή που κέρδισε τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Νίκησε επίσης σε πολλούς μαραθωνίους όπως του Λονδίνου, του Βερολίνου, του Ρότερνταμ, της Βοστώνης και της Ρώμης, ενώ από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην αθλητική της καριέρα ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 10.000μ. στα παγκόσμια πρωταθλήματα του Γκέτεμποργκ (1995) και της Σεβίλλης (1999). Είναι Πρόεδρος του TLFP ενός προπονητικού κέντρου στο Ναϊρόμπι, για πρόσφυγες αθλητές που τους βοηθά να διατηρήσουν την αθλητική τους δραστηριότητα μέχρι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή να εγκατασταθούν σε κάποια άλλη χώρα και επιλέχθηκε από τη ΔΟΕ να είναι η αρχηγός της αποστολής της Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X
X