ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έλεγα δεν είχε chance»…

Μέσω γραπτής της δήλωσης, η Λεοντία Καλλένου εκφράζει τη χαρά και την υπερηφάνειά της που κατάφερε να δώσει το παρών της στους Ολυμπιακούς του Ρίο, παρά το γεγονός ότι κάποτε πίστευε πως δεν είχε πιθανότητα να βρεθεί σε τόσο ψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά:

Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν κάποτε για μένα μια άπιαστη ιδέα. Ένα όνειρο που λίγα χρόνια πριν έμοιαζε άπιαστο. "Εν έχει chance να καταφέρω εγώ ποτέ να πάω" έλεγα στους γονείς μου που πάντα είχαν μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες για μένα. "Κοίτα πόσο ψηλά πηδούν...ούφου εγώ γιατί εν τα καταφέρνω.."   Κι όμως με ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειας, με αφοσίωση, επιμονή, πείσμα, και άλλα πολλά έγινε τελικά πραγματικότητα. 

Στον ημιτελικό δεν κατάφερα να κάνω κάτι σπουδαίο. Δεν κατάφερα καν να κάνω άλματα κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ.  Μπήκα στο γήπεδο φοβισμένη και αβέβαιη (αν δεν το καταλάβετε από την φωτογραφία). Παρόλα αυτά, κάποιος μου είχε πει πως το μυστικό ειναι να αξιοποιήσεις τις δυσκολίες, να γίνουν ευκαιρίες για να βγεις πιο δυνατή και πιο σοφή. Και αυτό είναι αλήθεια γιατί πάντα υπάρχει δρόμος ανοικτός για εκείνον που ξέρει που πηγαίνει! Είναι αδύνατον να εισαι ατρόμητη...είναι όμως δυνατόν να έχεις θάρρος και πίστη για να μπορείς να παλέψεις ενάντια στους φόβους σου.
Οτιδήποτε και αν συμβεί ομως δεν κάνει να χάσεις την πίστη σου για αυτό που αγαπάς. Αυτά έχει ο αθλητισμός..τριαντάφυλλο με αγκάθι.

Δεν θα μπορούσα να μην είμαι περήφανη και χαρούμενη που εκπλήρωσα το όνειρο μου και έζησα ανατριχιαστικές στιγμές που μόνο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Για πρωτη φορά αγωνίστηκα με τόσα πολλά επίλεκτα ονόματα του κλασικού αθλητισμού. Φορούσα την Κυπριακή στολή στο Ολυμπιακό στάδιο και αυτό σημαίνει πολλά για εμένα. 

Θέλω και δημοσίως να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που έκανε αυτο το μεγάλο ταξίδι στην Βραζιλία για να με δει να αγωνίζομαι. Οι αγώνες δεν θα είχαν την τιμητική τους αν δεν είχα μαζί μου και τις μασκότ μου που δεν είναι άλλοι από την γιαγιά και τον παππού μου!  Να ευχαριστήσω επίσης τους προπονητές που με στήριξαν μέχρι τωρα, κ. Λουκά Καλογήρου, κ. Πέτρο Κυπριανού και φυσικά τον κ. Δημήτρη Ευθυμίου! Ακόμα, την ΚΟΕΑΣ, τον ΟΠΑΠ Κύπρου, τον ΚΟΑ και το ΓΣΠ που ειναι δίπλα στους αθλητές.

Κλείνοντας, τις τελευταίες μέρες έχω λάβει πολλά μηνύματα, ευχές, και συγχαρητήρια από ολους εσάς! Σας ευχαριστώ για την αγαπη, τον ενδιαφέρον και την στήριξη σας. Συγνώμη που κάποιες φορες δεν μπορω να απαντήσω στο κάθε ένα ξεχωριστά αλλά να είστε βέβαιοι πως το εκτιμώ.   

Ο αθλητισμός είναι η μικρογραφία της ζωης! Άλλαξε την δίκη μου ζωή προς το καλύτερο! Βάλτε τον αθλητισμό και εσείς στις ζωές σας, αγαπήστε τον και αξιοποιήστε τον! 

Φιλάκια xxx

Photo credits: Selene Alexia Christodoulou

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση