ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σίγουρο μετάλλιο για Μάντη/Καγιαλή

Εξασφαλισμένη θέση στο βάθρο της κατηγορίας 470 ανδρών στην ιστιοπλοΐα έχουν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μετά την εξαιρετική τους εμφάνιση στις τρεις ιστιοδρομίες της Τρίτης.

Ένα ακόμα μετάλλιο, του οποίου το χρώμα δεν γνωρίζουμε ακόμα, πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην 8η, την 9η και τη 10η ιστιοδρομία, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, θα είναι σίγουρα στο βάθρο.

Το ελληνικό πλήρωμα, με τους μόλις 6 βαθμούς ποινής που συγκέντρωσε στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες, προσπέρασε τους Αυστραλούς Μπέλτσερ/Ράιαν και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ απέχει 29 βαθμούς ποινής από τους Αμερικανούς ΜακΝέι/Χιουζ, που είναι 4οι, διαφορά η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί.

Έτσι, στον αγώνα μεταλλίων της Τετάρτης (17/08, 19:05 ώρα Ελλάδος), το μόνο που απομένει να φανεί είναι αν οι Έλληνες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ακόμα και το χρυσό μετάλλιο, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Στον αγώνα μεταλλίων συμμετέχουν τα 10 πρώτα πληρώματα της κατάταξης και οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται, ενώ τη συγκεκριμένη κούρσα δεν μπορεί να την "πετάξει" κανένα πλήρωμα. Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη θέση είναι οι Κροάτες Φάντελα/Μάρενιτς με 27 βαθμούς ποινής, ενώ οι Μάντης/Καγιαλής είναι 11 βαθμούς πίσω, με 38. Στην τρίτη θέση είναι οι Αυστραλοί Μπέλτσερ/Ράιαν με 40 βαθμούς.

Για να πάρει το ελληνικό πλήρωμα το χρυσό μετάλλιο, θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες και μία θέση μπροστά από τους Αυστραλούς. Το αργυρό μετάλλιο εξασφαλίζεται για τα ελληνικά χρώματα, αν οι Αυστραλοί μείνουν πίσω από τους Μάντη/Καγιαλή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα βρεθούν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τις 10 ιστιοδρομίες:

1. Φάντελα/Μάρενιτς (Κροατία) 27

2. Μάντης/Καγιαλής (Ελλάδα) 38

3. Μπέλτσερ/Ράιαν (Αυστραλία) 40

4. ΜακΝέι/Χιουζ (ΗΠΑ) 67

5. Ντάλμπεργκ/Μπέργκστρομ (Σουηδία) 68

6. Πέισιενς/Γκραμπ (Μεγάλη Βρετανία) 69

7. Σμιντ/Ράιχστεντερ (Αυστρία) 73

8. Μπουβέ/Μιόν (Γαλλία) 79

9. Μπράουχλι/Χάουσερ (Ελβετία) 92

10. Σνόου-Χάνσεν/Γουίλκοξ (Νέα Ζηλανδία) 93

Το μετάλλιο των Μάντη/Καγιαλή θα είναι το όγδοο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X
X