ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

7ος στον κόσμο ο Κοντίδης

Απογοητευμένος ο Κύπριος ιστιοπλόος, που πάλεψε, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή στην κούρσα μεταλλίων στα Laser

Ρίο / Ηρόδοτος Μιλτιάδους *

Την 7η θέση στον κόσμο στα Laser της ιστιοπλοΐας πήρε ο Παύλος Κοντίδης. Ο Κύπριος αργυρός Ολυμπιονίκης το 2012 στο Λονδίνο δεν μπόρεσε να κάνει τελικά τη μεγάλη ανατροπή στη medal race της Τρίτης (16/08), τερματίζοντας την κούρσα στην 6η θέση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει στην 7η θέση της γενικής κατάταξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με 104 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε με συγκλονιστικό τρόπο στον Αυστραλό Τομ Μπέρτον ο οποίος με την 3η θέση στην κούρσα μεταλλίων «έκλεψε» την πρωτιά στη συνολική κατάταξη με 73 βαθμούς, ρίχνοντας τον Τόνσι Στιπάνοβιτς στη 2η θέση με 75 βαθμούς. Ο Κροάτης τερμάτισε 9ος στη medal race... Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Νεοζηλανδό Σαμ Μικ που ολόκληρωσε με 85 βαθμούς.

Απογοητευμένος ο Παύλος
Ο Παύλος Κοντίδης, έχοντας το αργυρό μετάλλιο πριν τέσσερα χρόνια, πήγε στο Ρίο βάζοντας ψηλά τον πήχη. Αν και προκρίθηκε στη medal race, έχοντας ελπίδες για το χάλκινο, εντούτοις στο τέλος έμεινε στην 7η θέση στον κόσμο. Ένα πλασάρισμα άκρως τιμητικό για την Κύπρο και υπό κανονικές συνθήκες καθόλου απογοητευτικό. Όμως για τον Κοντίδη, ο οποίος και στο Ρίο απέδειξε ότι είναι ένας από τους τοπ ιστιοπλόους στα Laser στον κόσμο, η 7η θέση φέρνει μια πικρή γεύση.

«Σίγουρα είμαι απογοητευμένος», μας είπε ο Παύλος στην πρώτη του ατάκα στη μικτή ζώνη, λίγο μετά που βγήκε από τη θάλασσα. «Το αποτέλεσμα σήμερα, όμως, δεν έκρινε τον αγώνα. Έκανα μια επιλογή σήμερα στην εκκίνηση και δεν μου βγήκε. Τελικά δεν έγινε αυτό που περιμέναμε, που ήταν ο Νεοζηλανδός να μείνει πίσω», συμπλήρωσε ο Κύπριος ιστιοπλόος.

Για τη γενική του απόδοση, ο Κοντίδης στάθηκε στην 5η κούρσα όπου πήρε την 25η θέση, ένα πλασάρισμα που του στοίχησε εν τέλει. «Δεν είμαι ευχαριστημένος, δεν είναι το αποτέλεσμα που ήθελα. Είναι όμως σημαντικό που είχα πιθανότητες μέχρι τέλους και δεν πήγα στην κούρσα μεταλλίων χωρίς ελπίδες. Τώρα δεν έχω καθαρό μυαλό για να αναλύσω τι έφταιξε. Όταν γυρίσω στην Κύπρο, θα μιλήσω με τον προπονητή μου, θα δούμε τους λόγους και θα διορθώσουμε τα λάθη. Όμως, ένα περίπου ξέρω τι έγινε. Εκείνη η κούρσα με την 25η θέση, μου στοίχησε. Οι συνθήκες στη θάλασσα εκείνη τη μέρα ήταν ευνοϊκές για μένα, όμως έκανα λάθος».

Ρωτήσαμε τον Παύλο αν θεωρεί πως έκανε λάθος που ανέβασε τόσο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. «Αν δεν έπαιρνα το χρυσό, αλλά ένα άλλο μετάλλιο, θα ήταν και πάλι κάτι εξαιρετικό και σπουδαίο. Αν δεν ερχόταν η 25η θέση στη μία κούρσα, θα ήμουν εκεί. Έχω τις δυνατότητες για μετάλλιο και στόχευσα στο χρυσό. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός. Δεν πιστεύω ότι έβαλα ψηλά τον πήχη, αυτό που έκανα ήταν να αδικήσω τον εαυτό μου. Σε δέκα κούρσες δεν ήμουν 100% όπως θα έπρεπε», τόνισε.

«Θα επιστρέψω δυνατός»
Κλείνοντας, ο Παύλος ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη και μίλησε για τη συνέχεια. «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη και τη θετική ενέργεια που μου έστελνε. Μετά από τέτοια ανεπιθύμητα αποτελέσματα, αυτή η στήριξη σε σηκώνει. Από την πλευρά μου, θέλω να βελτιωθώ και άλλο. Είμαι πεισμωμένος. Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει δυνατό. Θα μάθω από τα λάθη μου και θα επιστρέψω δυνατός». Άλλωστε, ως ο δεύτερος νεαρότερος των δέκα της κούρσας μεταλλίων, ο Κοντίδης έχει ακόμη αρκετά χρόνια μπροστά του.

Για την ιστορία, στις δέκα του κούρσες ο Κοντίδης τερμάτισε κατά σειρά 7ος, 31ος, 1ος, 14ος, 25ος, 6ος, 8ος, 14ος, 9ος και 8ος και στη medal race 6ος.

* Απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου
Photos by: Selene Alexia

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X
X