ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μικρά από το Ρίο

- Ιδιαίτερα ανοργάνωτοι, ειδικά σε σύγκριση με προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι οι Βραζιλιάνοι. Λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη και αρκετά στάδια έδειχναν ατέλειωτα, υπήρχαν προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ διάφορες εγκαταστάσεις -όπως το δημοσιογραφικό χωριό, αλλά και το χιλιοειπωμένο χωριό των αθλητών- εμφάνιζαν διάφορα προβλήματα.

- Η ασφάλεια παραμένει το μεγάλο θέμα συζήτησης. Προς το παρόν δεν υπήρξαν σοβαρά κρούσματα, όμως όλοι εδώ στο Ρίο παραμένουν σε ένταση. Οι πάνοπλοι στρατιώτες συνεχίζουν να εμφανίζονται στο δρόμο, όμως από την άλλη, η αίσθηση που παίρνουμε από τους ελέγχους που μας γίνονται σε στάδια και checkpoints είναι πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου σκληρά, ειδικά αν συγκρίνουμε με το Λονδίνο προ-τετραετίας.

- Ο χώρος όπου κτίστηκε το Ολυμπιακό Πάρκο, στην περιοχή Μπάχα ντα Ντιζούκα, φιλοξενούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια μια φαβέλα, με την ονομασία Vila Autodromo. Αυτό λόγω της πίστας Formula 1 που υπήρχε εκεί μέχρι τα 90s. Στη δυτική πλευρά του πάρκου, προς την πλευρά της στάσης των λεωφορείων των δημοσιογράφων, απέμεινε ένα μικρό κομμάτι από τη φαβέλα, με μερικά σπίτια να είναι ακόμη κατοικήσιμα. Μαθαίνουμε πως δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα με τους ντόπιους όταν αποφασίστηκε η περιοχή να φιλοξενήσει το κεντρικό σημείο των Ολυμπιακών, με κόσμο να χρειάζεται να μετακινηθεί αλλού…

Ρίο / Ηρόδοτος Μιλτιάδους *
* Απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Photos By: Selene Alexia

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X
X