ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

F1: Τι μέλλει γενέσθαι με την ανανέωση συμβολαίου του Βάλτερι Μπότας;

Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τους 4 πρώτους αγώνες της σεζόν

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Η κυριαρχία της Mercedes στην εκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, δημιουργεί νέα δεδομένα στις σχέσεις μεταξύ των δύο οδηγών της, καθώς έχουν από 2 νίκες ο καθένας, με τον Βάλτερι Μπότας να προηγείται στη βαθμολογία έχοντας συγκεντρώσει 87 βαθμούς έναντι 86 του Λιούις Χάμιλτον.

Για τον Φινλανδό οδηγό η φετινή σεζόν είναι κομβική, καθώς το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος του έτους, με τη γερμανική ομάδα να διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης, σε αντίθεση με τον Χάμιλτον ο οποίος έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του Μπότας, από τη μία έχουν οδηγήσει τη Mercedes σε συνεχή 1-2 και στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, από την άλλη όμως δημιουργεί αρκετές ανακατάξεις, τόσο για φέτος, με τον Χάμιλτον να βλέπει ότι «απειλείται» η πρωτοκαθεδρία του στα ενδότερα της ομάδας, όσο και για του χρόνου.

Να σημειωθεί επίσης ότι από φέτος βρίσκεται στην Mercedes και ο Εστεμπάν Οκόν, νεαρός και ταλαντούχος οδηγός, ο οποίος περιμένει να «αδειάσει» μία από τις δύο θέσεις οδηγών στη γερμανική ομάδα για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, ωστόσο αν ο Μπότας συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό θα είναι δύσκολη η μη ανανέωση του συμβολαίου του, όχι όμως και απίθανη, όπως έχουμε δει να συμβαίνει αρκετές φορές στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Ο ίδιος ο Βάλτερι Μπότας σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε σχετικά με τη λήξη του συμβολαίου του στο τέλος της χρονιάς:

«Δεν το έχω σκεφτεί πολύ. Είμαι συγκεντρωμένος στο πρωτάθλημα, παλεύω για τη νίκη σε κάθε αγώνα και φυσικά για το πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή θα τεθεί ως θέμα προς συζήτηση το νέο συμβόλαιο και τότε ελπίζω η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα. Δεν έχουμε συζητήσει το παραμικρό προς το παρόν, καθώς δεν υπήρχε λόγος να το κάνουμε, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη το φετινό πρωτάθλημα».

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X