ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

F1: Ο Χάμιλτον στη Ferrari και ο Φέτελ στη Mercedes;

Ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, χαρακτήρισε ως πιθανό το σενάριο μεταγραφής του Βρετανού στη Scuderia και του Φέτελ στα «Ασημί Βέλη» το 2020

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Εντονες συζητήσεις έχουν πυροδοτήσει οι δηλώσεις του Τότο Βολφ στο περιθώριο του Γκραν Πρι Ισπανίας. Ο Αυστριακός ρωτήθηκε, για την πιθανότητα αλλαγής στρατοπέδου του Χάμιλτον από τη Mercedes στη Ferrari το 2020 και απάντησε ως εξής: «Είναι στο μυαλό κάθε οδηγού, να οδηγήσει μία ημέρα για τη Ferrari.

Αυτή είναι το Άγιο Δισκοπότηρο και η ιστορικότερη μάρκα της Formula 1. Γι αυτό σέβομαι απόλυτα, όταν ένας οδηγός έχει την επιθυμία, να οδηγήσει μία ημέρα για τη Ferrari. Και εμείς το συζητήσαμε εντός της ομάδας με τον Λιούις, όταν διαπραγματευόμασταν για το τελευταίο συμβόλαιο. Πιστεύω, ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί για κάτι τέτοιο και να κατανοούμε, ότι οι οδηγοί εξετάζουν και άλλες πιθανότητες. Θεωρώ όμως μεγάλο μας προτέρημα, ότι ήμασταν πάντα πολύ ειλικρινείς μεταξύ μας».

Ο Βολφ δεν απέκλεισε ένα διαζύγιο με τον Χάμιλτον και τόνισε, ότι «αυτή τη στιγμή είναι η σχέση μας σπουδαία. Παρέχουμε στον Λιούις ένα αυτοκίνητο, με το οποίο μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Αν συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάζει αλλού. Και αν χωρίσουν κάποια ημέρα οι δρόμοι μας, τότε με θετικό τρόπο και καθένας θα έχει επιτυχία με έναν άλλον συνδυασμό».

Αν άδειαζε η θέση του Χάμιλτον το 2020 στη Mercedes, θα μπορούσε να την καταλάβει ο Φέτελ, του οποίου το συμβόλαιο με τη Ferrari λήγει επίσης την ίδια χρονιά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πιθανότατα, αν δεν κατακτήσει ούτε εφέτος ο Φέτελ το πρωτάθλημα με τους «Κόκκινους», ενώ θα καθόταν και πάλι ένας Γερμανός στο κόκπιτ μίας Mercedes.

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του Βολφ στο ερώτημα, αν θα μπορούσε να φανταστεί τον Φέτελ στη Mercedes, καθώς δήλωσε τα εξής: «Απολύτως. Θα πρέπει να αντιληφθούμε, ότι εκεί έξω υπάρχουν έξι με επτά οδηγοί, οι οποίοι διαθέτουν την ταχύτητα και την ευφυία, για να κάθονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ικανό να διεκδικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δύο από αυτούς οδηγούν για λογαριασμό μας, μακάρι για πάντα. Και υπάρχουν και μερικοί άλλοι, τους οποίους κοιτάζουμε θετικά. Ο Σεμπάστιαν είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς».

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X