ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έγραψε ιστορία ο Κιπτσόγκε

Ο Κενυάτης δρομέας έτρεξε το Μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες

Ο 35χρονος Κενυάτης δρομέας με αυτή την επίδοση πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας ως ο πρώτος αθλητής που καταφέρνει να τρέξει το μαραθώνιο σε λιγότερο από δυο ώρες.

Κάλυψε τρέχοντας σε λιγότερο από δύο ώρες και σε χρόνο 1:59:41 την απόσταση των 42.195 μέτρων, στο INEOS 1:59 Challenge της Βιέννης.

Ο χρόνος των 2 ωρών εθεωρείτο ως το ανθρώπινο φράγμα στο μαραθώνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κιπτσόγκε είχε φθάσει πολύ κοντά στην κατάρριψη αυτού του ορίου και πέρυσι όταν στο Βερολίνο είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ με 2:01.39. Απείχε δηλαδή 99 δευτερόλεπτα σε επίσημο αγώνα για να φθάσει στην σημερινή του ιστορική επίδοση.

Χιλιάδες φίλαθλοι παρακολούθησαν την προσπάθειά του και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν είδαν το εκπληκτικό επίτευγμα του Ολυμπιονίκη του μαραθωνίου.

 

 

Δεν θα μετρήσει ως παγκόσμιο ρεκόρ

Η επίδοση του Κιπτσόγκε δεν θα αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου, αφού δεν επρόκειτο για ανοιχτό αγώνα. Επιπλέον, στη Βιέννη, ο Κενυάτης έτρεξε με τη βοήθεια 41 «λαγών», αθλητών που του έδιναν τον ρυθμό για να πετύχει την απίστευτη επίδοση, οι οποίοι έτρεχαν μαζί του ανά επτά κάθε φορά. Εξάλλου, ήταν μια κούρσα που διοργανώθηκε προκειμένου να σπάσει ο Κιπτσόγκε το φράγμα των 2 ωρών.

Ο 34χρονος είχε ξαναπροσπαθήσει να διαψεύσει όσους έλεγαν ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν. Το είχε δοκιμάσει σε ανάλογο αγώνα, που είχε γίνει στη Μόντσα, το 2017, αλλά για 26 δευτερόλεπτα δεν το είχε καταφέρει τότε. Πέρα από το ιστορικό επίτευγμα, ο Κιπτσόγκε κατέχει και το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου, χάρη στο 2ωρ.01.39 που είχε πετύχει το 2018 στο Βερολίνο.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση