ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ που πουλιέται σε «τρελή» τιμή στο eBay

Συλλεκτικό θεωρούν και κυπριακό ευρώ

Ένα ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ του 2002 προσφέρεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων eΒay και η τιμή εκκίνησης που θέτουν κάποιοι είναι τα 500 ευρώ ενώ κάποιοι άλλοι βάζουν την τιμή του σε κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Ο λόγος που ξεχωρίζει

Το εν λόγω κέρμα έχει την εξής ιδιαιτερότητα, σύμφωνα με την περιγραφή του κατόχου του: «Το χαμηλότερο μικρό αστέρι του ευρώ περιέχει το γράμμα "S". Επιπλέον, ο αριθμός 2 δεν είναι κεντραρισμένος».

Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο. Η Ευρώπη είναι μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε το όνομά της η ήπειρός μας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυπριακή αναφορά

Εξάλλου σε δημοσίευμα της η Daily Mail κάνει λόγο και για άλλα νομίσματα που έχουν κοπεί λιγότερες από 100 χιλιάδες φορές και προσφέρονται στο eBay ως συλλεκτικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται ένα γερμανικό νόμισμα των 5 λεπτών από το 2008, ένα ευρώ του 2013 από την Κύπρο και ένα νόμισμα των 10 λεπτών από το Βέλγιο που κόπηκε το 2002. Ωστόσο το δημοσίευμα δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες αναγνώρισης πέραν της ημερομηνίας για το κυπριακό ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X